David Pušić član mostarske Borse sedmi na Europskom judo kupu

David Pušić

U subotu je nastupio David Pušić koji se natjecao u kategoriji do 50 kilograma i koji je zauzeo odlično sedmo mjesto. U prvom kolu Pušić je svladao reprezentativca Hrvatske Lovru Barišića, a u narednom kolu Pušić je svladao i predstavnika Francuske Widdmana Laudorta.

U narednoj borbi Pušić je poražen od reprezentativca Ukrajine Dilshota Khalmatova. Nakon poraza od Ukrajinca Pušić je krenuo sa repesaž borbama koje su mu mogle donijeti i brončanu medalju.

U prvoj repesaž borbi Pušić je svladao reprezentativca Cipra Ioannisa Xenofontosa, da bi u narednoj borbi bio poražen od izraelca Itay Kleina te se nakon toga poraza morao zadovoljiti sedmim mjestom što je izvrstan rezultat za ovoga mladog člana Borsekojemu je ovo prvi nastup na ovako velikoj judo smotri. Pušić je zauzeo sedmo mjesto od čak 33 borca koja su se natjecala u ovoj kategoriji.

Osim Davida Pušića na ovom kupu nastupila je i Josipa Bošković također članice Borse koja je poražena u prvoj borbi od strane Njemice Liane Heinz. Josipa Bošković nastupila je u kategoriji do 70 kg, a i njoj je kao i Pušiću ovo prvi veći nastup na ovakvom natjecanju. Inače i Pušić i Bošković su prvaci BiH u svojim kategorijama.

HERCEGOVINA.info