Danica Jurić treća na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj

Danica Jurić , Judo klub Hercegovac, Danica Jurić , Judo, Judo klub Hercegovac

... u džudu za juniore koje je održano u bugarskom gradu Pazardžik, piše Večernji list.

U konkurenciji juniorki do sedamdeset i osam kilograma Danica Jurić osvojila je odlično treće mjesto. Prvo kolo Danica je prošla bez borbe, a njezin nastup u Bugarskoj obilježile su posebice borbe u drugom kolu, kada je nakon samo deset sekundi pobijedila odličnu domaću džudašicu Marchelu Kolentsovu.

U polufinalu poražena je od Rumunjke Sirbulet Kristine, premda je imala prednost minutu prije kraja borbe, no, mala nepažnja ju je koštala finala.

U borbi za treće mjesto pobijedila je predstavnicu Turske Nurbanu Gungor u posljednjim sekundama. To je zasigurno veliki rezultat za Danicu, koji daje snage za daljnji rad, iako je bila uvjerljivo najlakša u kategoriji u kojoj je nastupala.

Uspjeh na Balkanskom prvenstvu samo je nastavak odličnih rezultata koje Danica Jurić postiže sa svojim trenerom Markom Zrimšekom.

Prošle godine Danica je osvojila sedmo mjesto u Europi u kadetskoj konkurenciji i bila državna prvakinja u kadetskoj konkurenciji, državna doprvakinja u juniorskoj konkurenciji i peta na Balkanu.