Damir Beljo u Orlandu dogovara napad na WBO svjetski pojas

Damir Beljo, Las Vegas, boks
Dvojac tamo boravi jer se u tom gradu na Floridi od 26. do 31. listopada održava WBO boksačka konvencija, a Beljo je pozvan kao jedan od kandidata za izazivačko mjesto trenutačnom svjetskom prvaku Poljaku Krzystofu Glowackom.

S obzirom da je bosanskohercegovački boksač trenutačno šesti na WBO ljestvici, Fight Site ekskluzivno saznaje od Dijkovića da je Beljo jedan od najizglednijih kandidata za izazivačko mjesto. Napad na svjetski pojas i borbu u Americi je najavio odmah nakon obrane titule koju je odradio prije desetak dana u Širokom Brijegu protiv Mohammeda Rasulija slavivši jednoglasnom odlukom sudaca.

U slučaju da izbor Glowackovog izazivača padne na nekog drugog, Beljo će morati svoj pojas europskog prvaka braniti još jednom, no već je poziv WBO federacije i njezinog predsjednika velik korak prema meču u Las Vegasu.

"Zadovoljni smo jer nas je predsjednik WBO federacije pozvao na ovu konferenciju. Nadamo se da će Damir biti prvi izazivač za svjetsku titulu. Osim odličnih rezultata, razlog zbog kojeg visoko kotira jest i njegov atraktivan stil boksa", rekao je u izjavi za Fight Site Dijaković.

I zaista, brojke itekako potrjepljuju njegove riječi. U 21. profesionalnom meču, Beljo je i dalje neporažen te je slavio u svim dvobojima. Posebno impresivno zvuči podatak da je do 17 pobjeda stigao prekidom. Simpatije BiH javnosti je dodatno zaradio spriječavanjem zviždanja bosanskohercegovačkoj himni prije početka dvoboja u Širokom Brijegu. I tu je pokazao da se radi o velikom sportašu. Napad na svjetski WBO pojas bi bila kruna njegove dosadašnje karijere u 31. godini.

fightsite.hr