FOTO  Damir Beljo: Spreman sam ostaviti život u ringu

Damir Beljo, Boris Bošnjak, Denis Lasić, boks
Prisutnima su se obratili premier Vlade HNŽ-a Denis Lasić, te boksači Boris Bošnjak i Damir Beljo.

"Ja i Damir Beljo smo zadovoljni što smo krenuli u osnivanje naše promotorske kuće BB Boxing. To nije bio nimalo lagan zadatak i danas smo sretni iz razloga što imamo prvaka svijeta u interkontinentalnoj verziji. 17 mečeva 17 pobjeda. Paralelno uz Beljinu borbu dobio sam poziv od Manuela Čara, jednog od top 10 boksača u svijetu u mojoj kategoriji te je to dovoljan pokazatelj koliko dobro radimo i koliko ozbiljne namjere imamo sa BB Boxing promotionom. Sama odluka da krenemo tim putem nije bila nimalo lagana. Jedini nedostata u ovome svemu je što se moramo sami izboriti za financijska sredstva. Čitav fokus je usmeren na 26.9 petak te borbu Damira Belje koji će biti borba večeri. Bit će to dosta zahtijevan i težak meč. Što se tiče moga meča, moj protivnik je Marnel Sabo ono što sam vidio da protivnim ulazi u ring bez puno kalkulacija te da ulazi u otvorenu borbu. Usudim se reći da ću upisati svoju 5uzastopnu pobjedu. Koristimo ovu priliku da zahvalimo predsjedniku vlade HNŽ-a Denisu Lasiću koji je pokazao senzibilnost prema sportašima te uz pomoć njega i njegovih prijatelja smo uspjeli potvrditi financije za ovaj meč." kazao je Boris Bošnjak

"Mi kao vlada smo se za dosta toga zalagali i zalažemo da sport i njegove predstavnike kolko možemo pomažemo, međutim nađemo se u prigodi da nemožemo sve te zahtijeve osigurati preko proračuna, tako da smo ovaj put uradili privatno, iskoristio sam poznanstva prijatelja jer se radilo o žurnom periodu da se osigura ovaj put za osobito značajan događaj za njih dvojicu. Zahvaljujem se osobno za sve koje su imali sluha te koji podržavaju našeg Damira i Borisa, ja im želim svu sreću u meču i u daljnjoj karijeri." istakao je Denis Lasić

Damir Beljo će u Frankfurtu će ukrsititi rukavice s Alejandrom Berriom, a meč će prenositi i Eurosport. Berrio napada WBF interkontinentalni pojas koji drži Damir Beljo.

Osim pojasa, pobjednik bi najvjerojatnije ušao u samu europsku boksačku elitu te bi to omogućilo napad na neki od pojaseva u najjačim verzijama. 

"Uvelike mi je pomoglo što sam otišao na pripreme u Drozda u Moskvi koji boksa dan poslije mene za prvaka WBC. Veliko hvala doktoru Ostojiću što je pomogao u mojim ozljedama. Ono što obećajem da ću dati sve od sebe da upiišem svoju 18pobjedu, zadatak neće biit uopće lak, imam tremu ali nadam se da će se razbiti kada uđem u ring. Spreman sam kao nikada do sada u životu i dat ću sve od sebe da pobjedim što se kaže Spreman sam ostaviti život u ringu. Nadam se da će hercegovci putem Eurosporta pratiti naš meč. Zahvalio bi se ovim putem sponzorima Eurohercu , SIK-u , Marascino, AntonioComerce te premieru Denisu Lasiću." kazao je Damir Beljo.

Budući da je u Frankfurtu velika iseljenička hrvatska zajednica ne treba sumnjati kako će Beljo tamo imati veliku podršku s tribina.

HERCEGOVINA.info