FOTO  Damir Beljo 6. ožujka brani pojas protiv Maika Kurzweila

damir beljo
Naime, po pravilima ove organizacije, bokser mora svoj naslov osvojen u listopadu u Širokom Brijegu braniti u roku pola godine, a Beljo se nadao da će titulu braniti u travnju u Londonu.

- Trebao sam titulu braniti u Londonu 9. travnja, a protivnik mi je trebao biti engleski bokser Tony Bellew. Međutim, to je propalo jer je WBO javio da najkasnije početkom ožujka moram braniti svoj pojas. To mi je doslovno poremetilo sve planove i bili smo prisiljeni sve iznova- rekao je bokser.

WBO mu je dodijelio novog protivnika Maika Kurzweila s kojim se Beljo već imao priliku boriti u Berlinu 6. ožujka prošle godine kada ga je pobijedio nokautom.

- On je poslije tog meča ubilježio pobjedu i tražio je revanš, s obzirom da je prije poraza u borbi sa mnom imao 14 uzastopnih pobjeda klasičnim nokautom. Na reviji će nastupiti jedna od najvećih njemačkih nada u superteškoj kategoriji Christian Lewandowski, a organizatori su Enrco Schutze i bivši šef Saueranda Hagen Doering, PSP Boxpromotion i Z-boxpromotion- otkrio je Beljo.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Beljo je nakon 12 rundi jednoglasnom sudskom odlukom pobijedio Mohammeda Rasulija i obranio titulu europskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji. To je bila 21. Beljina pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega ima čak 17 nokauta.