Cro star osvojio 1. mjesto na Mostar Openu

taekwondo turnir Mostar
Organizator je taekwondo klub Cro Star na čelu s trenericom Klaudiom Marić.

Turnir se održao na 5 borilišta. Na borbama su vrtićanci, mlađi i stariji kadeti koristili elektronsku opremu Adidas (3 borilišta), dok su juniori i seniori koristili Daedo (1 borilište). Na petom borilištu su se održale forme. Sudili su suci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Glavni sudac je bio gosp. Anđelko Vučenik iz Zagreba.

3. Mostar Open je bio posvećen pokojnom Anti Marijanoviću, dugogodišnjem članu Cro Stara, koji je u utorak u 18. godini života iznenada umro. Ceremoniji otvaranja su nazočili Antini roditelji i braća a trenerica kluba Klaudia Marić je ožalošćenoj majci u ime kluba uručila spomenicu.

Turnir je otvorio gosp. Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, kojem je trenerica Marić uručila zahvalnicu za svu potporu koju Sportski savez pruža mostarskom taekwondo klubu.

Iz kluba se također zahvaljuju svim sponzorima koji su potpomogli organizaciji ovako velikog turnira, svim medijima na suradnji, i svim onima koji su na svoj način doprinijeli organizaciji turnira. Posebnu zahvalu je Klaudia Marić iskazala svom organizacijskom odboru, koji je, kako se i moglo vidjeti na turniru, obavio izvrstan posao.

Nakon ceremonije otvaranja demo tim Cro Stara izveo je vrlo atraktivnu i eksplozivnu demonstraciju koja je pokazala sve čari taekwondo-a a sve to na opće oduševljenje gostiju i klubova.

EKIPNI PLASMAN TURNIRA:
1. Cro Star Mostar
2. Bosna Visoko
3. Šujica

Mostarci su i ove godine obranili titulu najboljeg kluba, dok je članica Cro Stara Andrea Begić proglašena i najboljom kadetkinjom turnira.

Najbolji borci turnira po uzrastima:
- Najbolja vrtićanka: Larisa Lončarić, KBK Maribor
- Najbolji vrtićanac: Faris Jusić, Kwon Donji Vakuf
- Najbolja mlađa kadetkinja: Sara Vagner, Zaprešić
- Najbolji mlađi kadet: Tadej Pirc, Šmartno Litija Slovenija
- Najbolja starija kadetkinja: Andrea Begić, Cro Star Mostar
- Najbolji stariji kadet: Benjamin Jahić, Orašje
- Najbolja juniorka: Tadea Beršinić, Karlovac
- Najbolja junior: Nemanja Đurić, Sokol Bijeljina
- Najbolja seniorka: Valentina Bešlić, Poskok Posušje
- Najbolji senior: Dinko Šegedin, Forteca Korčula

Napomenimo i to da je Mostar Open najveći taekwondo turnir Bosne i Hercegovine, a ujedno i prvi taekwondo turnir u povijesti grada Mostara. Klaudia Marić je i začetnica taekwondo-a u Mostaru, prva žena trener u taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, i žena s najvišim majstorskim zvanjem u BiH, a iskazala je veliko zadovoljstvo zbog toga što Cro Star iz godine u godinu povećava broj svojih članova a uspjesi postaju sve bolji i bolji pa tako ne smijemo zaboraviti spomenuti da u klubu treniraju prvaci otvorenog prvenstva Bavarske, državni kadetski/juniorski/seniorski prvaci, te vice-prvak Balkana, vice-prvak otvorenog prvenstva Njemačke i osvajači mnogih drugih titula na turnirima u zemlji i vani.

Pored toga što ekipa sportaša Cro Stara postaje bolja i jača, Mostarci su se pokazali vrlo uspješnim i u sudačkim vodama, i u tom pogledu klub predstavljaju Damir Šunjić i Svjetlan Mihić a sudačku licencu ima i trenerica kluba.

Ove godine su sportaši Cro Stara nastupili na 33 turnira. Nakon Mostar Opena slijedi još nastup na Jastreb Openu u Zagrebu, polaganje za pojaseve i zasluženi odmor krajem godine.