FOTO  Cro Star: Osvojeno 5 medalja u Zagrebu - 07.10.2017

Cro Star

...na velikom međunarodnom taekwondo turniru Kondor Open 2017. Ukupno je sudjelovalo 570 natjecatelja iz 5 zemalja. Ovo je bio kriterijski turnir za kadete i ujedno kriterijski turnir za zagrebačku taekwondo reprezentaciju. Samim tim je i konkurencija bila brojna i jaka. Osvojeno je 5 medalja (3 srebra i 2 bronce).

Iz Cro Stara je sudjelovao Roko Baković, koji je nastupio u dvije discipline i izborio se za dva srebra. Ovo je Roku prvi ovako veliki turnir, no pokazao je puno motivacije i želje.
To je pokazao i Damir Ćubela koji je osvojio broncu. Treba istaći da je početnik i borio se u rangu nižih pojaseva i u svom drugom nastupu već se okitio medaljom.
Andrej Matić i Luka Bevanda su imali po 1 pobjedu, koja im u velikoj konkurenciji nažalost nije bila dovoljna za medalju, ali su ubilježili dobar nastup.
Nastupila je još i Yuval Wittenberg, koja je podrijetlom iz Izraela, a od prije mjesec dana trenira u mostarskom Cro Staru. Ovo joj je bio prvi nastup nakon jednog perioda pauze, pa se nažalost ovaj put nije uspjela izboriti za medalju.
U Zagrebu su nastupila i dva člana Taekwondo kluba Široki Brijeg. Ivan Mandić je osvojio srebro, dok se Luka Zeljko izborio za broncu. Širokobriježani polako ali sigurno napreduju. Podsjetimo da je protekli vikend Luka Zeljko osvojio zlato u Zenici i bio proglašen najboljim kadetom turnira.

Ekipu u Zagreb je vodio trener Damir Šunjić, koji je ujedno i jedan od najboljih sudaca Taekwondo Saveza BiH.
„Cijela ekipa zaslužuje čestitke. Pokazali su veliku motivaciju i želju, i uspjeli se izboriti za medalje na ovako jakom kriterijskom turniru. Posebna pohvala ide našim članovima iz Širokog Brijega, koji počinju nizati uspjehe, a Yuval Wittenberg, koja je odnedavno počela kod nas trenirati, treba još malo vremena prilagodbe a ima zasigurno potencijala za uspjeh." kazala je trenerica Klaudia Marić.