Cro Cop tehničkim nokautom svladao Perosha!

Mirko Filipović, Mirko Filipović crocap, Mirko Filipović crocap, Mirko Filipović, cro cop, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović crocap

Mirko 'Cro Cop' Filipović pobijedio je Australca hrvatskih korijena Anthonyja Perosha tehničkim nokautom na kraju 2. runde na UFC 110 turniru u Sydneyju!

Hrvatski majstor slobodne borbe u meč je ušao svježe zašivene arkade, međutim, niti neugodna ozljeda, niti promjena suparnika u zadnji tren, nije ga spriječila da dođe do treće pobjede u UFC konkurenciji, uz isto toliko poraza.

Podsjetimo, prema prvotnom planu Mirko je meč u Sydneyju trebao odraditi protiv Bena Rothwella, no, Amerikanac je 36 sati uoči borbe otkazao nastup zbog bolesti. Srećom, navedene neugodnosti nisu zasmetale hrvatskom borcu.

ako je u startu odbio borbu s 'Cro Copom', uvidjevši da propušta životnu priliku veteran Perosh (37 godina) predomislio se i ušao u ring. Najavio je da će svoju priliku tražiti kroz borbu na tlu, ali taktika mu nije urodila plodom. Mirko je uspješno neutralizirao svaki njegov pokušaj da borbu prebaci u parter, dok dominacija u stojećem položaju nije bila upitna.

U drugoj rundi hrvatski borac prihvatio je borbu na tlu, a u tim je trenucima nanio protivniku udarac koji je bio posljedica nokautu. Naime, 'Cro Cop' je snažnim udarcem laktom pogodio Perosha i raskrvario mu čelo. Zbog obilnog krvarenja suci su prekinuli ovaj meč po završetku runde.

Pobjeda nad Australcem možda neće instantno gurnuti 'Cro Copa' u društvo najboljih UFC 'fightera', no nadamo se kako će biti početak serije koja će osigurati, kako si je zaželio hrvatski borac na ulasku u novu godinu, pojas UFC-ova teškaškog prvaka u 2011.

jutarnji.hr