FOTO  Članovi judo kluba Borsa uspješni na prvenstvu Balkana

borsa, Judo

Iz judo kluba Borsa nastupili su Ivan Marijanović i Karlo Tomas.

Ivan Marijanović se uspio popeti na postolje osvojivši treće mjesto dok se Karlo Tomas trebao zadovoljiti petim mjestom. U prvom kolu Ivan Marijanović se susreo sa predstavnicima Bugarske i Crne Gore. Nakon pobjede nad predstavnikom Crne Gore poražen je na odluku sudaca od predstavnika Bugarske. Bodovi koje je skupio bili su dovoljni za prolazak dalje i već osigurano mjesto na postolju. U polufinalnoj borbi Ivan je poražen od predstavnika Srbije, te je završio na trećem mjestu.

U prvom kolu Karlo Tomas se susreo sa predstavnicima Turske, Bugarske i Crne Gore. Karlo je pobijedio predstavnika Crne Gore dok su predstavnici Turske i Bugarske ostvarili više poena te mu onemogućili prolazak dalje. Karlo je završio na petom mjestu.

Trener ove mlade ekipe Željko Zadro izjavio je kako Karlu i Ivanu ovo prvi nastup na Balkanskom prvenstvu te da je zadovoljan njihovim rezultatima. Nadodao je da je ovo natjecanje za dječake i djevojčice od 13 i 14 godina. „ Karlo i Ivan imaju 13 godina, te ova razlika od godinu dana u njihovom uzrastu je velika. Ovo je jedno veliko iskustvo za njih koje su trebali proći i koje će ih ojačati za naredne velike turnire.", stoji u priopćenju judo kluba Borsa.