FOTO  Članovi Judo kluba Borsa nastupili na jakim turnirima u Njemačkoj i Nizozemskoj

judo borsa
Turnir pod nazivom "Houvast" održan je u sportskoj dvorani "De Weijer" u Mierlu pokraj Eindhovena, a okupio je preko 1300 natjecatelja iz 150 klubova i preko 20 zemalja.

Džudaši Borse okitili su se sa tri medalje. David Pušić je u konkurenciji boraca do 18 godina u kategoriji do 50 kilograma osvojio srebreno odličje, Josipa Brvenik je u kategoriji djevojčica do 15 godina u kategoriji do 48 kg osvojila brončano odličje dok je Domagoj Jozeljić bio brončani u konkurenciji dječaka do 12 godina u kategoriji do 42kg.

Mostarska Borsa je tjedan prije nastupila na europskom kupu za borce do 18 godina u Berlinu na kojem je sudjelovalo preko 40 zemalja, a potom je sudjelovala na europskom džudo kampu u Berlinu, te su zatim par dana proveli u Nizozemskoj odradivši i par treninga sa prijateljskim judo klubom iz Nizozemske - "Makoto Dokokaj".

Mlade džudaše Borse, za vrijeme boravka u Berlinu, primili su u veleposlanstvu BiH veleposlanik BiH u SR Njemačkoj Edin Dilberović i suradnici. Dolazak sportaša u Berlin omogućen je organizacijom i koordinacijom Nike Marušića tajnika za iseljeništvo HDZ BIH i voditelja Odjela za iseljeništvo Glavnog Vijeća, Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i Željka Pušića iz Mostara.

Zadovoljni treneri svojim sportašima su omogućili veliko sportsko iskustvo, druženje te razgledavanjem važnih znamenitosti zapadnih država, Njemačke i Nizozemske.