Članovi Judo kluba Borsa iz Mostara uspješni i u Makedoniji

borsa u makedoniji
Nakon što već 7 tjedana za redom osvaja mnoštvo odličja i pehara diljem Europe, svoj je niz ovog vikenda nastavio i u Strugama, gradu uz Ohridsko jezero, u Makedoniji.

Uz ugodno trodnevno druženje na predivnom turističkom središtu Makedonije i najdubljem jezeru u Europi (Ohridsko jezero) sa judo prijateljima iz Bugarske, Grĉke, Makedonije, Hrvatske i Srbije natjecatelji Borse okušali su se i na međunarodnom judo turniru "STRUGE OPEN" koji je okupio oko 400 natjecatelja iz 9 država (Bugarska, Nizozemska, Grčka, Srbija, Crna Gora , Hrvatska , Albanija i Makedonija). Na turniru je nastupalo 37 klubova iz spomenutih država, a Judo klub "Borsa" je zauzeo odlično 5. mjesto.

Judo klub "Borsa" sa judom klubom "DRIM" iz Struga na čelu sa glavnim trenerom Gjorgi Stojanovom i predsjednikom kluba Boškom Veljanoskim ima izuzetan prijateljski odnos te su se na turniru "Struge OPEN" osjećali više kao domaćini nego gosti, a ispred redova Borse nastupilo je 7 natjecatelja koji su u konačnici osvojili 12 odličja od kojih je čak 6 zlatnih.

OSVAJAČI MEDALJA SU:
Zlatne medalje: Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji starijih), Ana Zovko, Nika Miličević, Martino Ćorić i Aljoša Čvoro.
Srebrene medalje: Marino Dugandžić, Martino Ćorić (konkurencija starijih) i Nika Miličević.
Brončane medalje: Mario Jozeljić, Ana Zovko (konkurencija starijih) i Aljoša Čvoro (konkurencija starijih).

Već idućeg vikenda Borsa nastavlja sa svojim putovanjima i natjecanjima. Naime, judisti mostarske Borse idući vikend putuju u 1400 km udaljeni grad u Poljskoj. Nowa Sol bit će domaćin jakog međunarodnog judo turnira koji će okupiti predstavnike 16 zemalja, a u sklopu turnira bit će održan i judo kamp gdje će naši natjecatelji odraditi završne pripreme za Balkansko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje koje će se održati u Skopju (Makedonija) od 22. do 24. lipnja.

Naglasimo da je čak 6 članova našeg kluba ostvarilo plasman na Balkansko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje te je JK Borsa najbrojniji klub u reprezentaciji BiH do 16 godina što dokazuje i samu kvalitetu judo škole za mlađe uzraste.

Kako Judo klub "Borsa" već dužni niz godina ima vrlo prisan odnos sa džudistima iz Makedonije, to će se osjetiti i na "Borsa OPEN-u" jer će čak nekoliko judo klubova doputovati u Mostar početkom listopada ove godine i sudjelovati na spomenutoj sportskoj smotri.

JK Borsa u ovoj je godini nastupio na 30 natjecanja održanim u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji i BiH, a do sada su osvojili ukupno 330 odličja i desetke pehara za najbolju ekipu natjecanja.