Članovi Cro Star-a na seminaru za trenere i suce

Cro Star
U subotu su u Sarajevu u organizaciji Taekwondo Saveza BiH održani licencni seminari za trenere i suce.

Klaudia Marić, Boris Knezović, Miran Đorđevski i Damir Šunjić obnovili su svoju trenersku licencu za 2019. godinu, dok je Miran Đorđevski obnovio i svoju sudačku licencu. Miran je inače sudac 1. klase i jedan od najboljih sudaca Taekwondo Saveza
BiH.

Seminar se sastojao od nekoliko predavanja s različitim predavačima, a bilo je riječi o ustroju i funkcioniranju Taekwondo Saveza BiH, govorilo se o sudačkim pravilima, a sve je to popratio i praktični rad, kojeg je predvodio taekwondo majstor iz Njemačke.

Tijekom prvog mjeseca su Klaudia Marić i Damir Šunjić obnovili i svoje trenerske licence Europske taekwondo unije i Svjetske taekwondo federacije, bez kojih se ne može nastupiti na velikim G turnirima, na kojima sportaši skupljaju bodove za svjetsku rang listu. Prvi takav G turnir je u veljači u Sloveniji.

U subotu je pored seminara održano i polaganje za majstorska zvanja, pa su iz Taekwondo kluba Cro Star, za crni pojas 1. Dan uspješno položili braća Hrvoje i David Marijanović, koji su inače i aktivni sportaši kluba.

„Natjecatelji našeg kluba se punom parom pripremaju za nadolazeće turnire.

Uskoro ide državno prvenstvo, pa ćemo prije njega odraditi i neke kontrolne turnire.

Bitno je da smo obnovili svoje trenerske i sudačke licence, a veliki je i uspjeh braće Marijanović što su položili za crni pojas." rekla je trenerica kluba Klaudia Marić.