Članica JK Borsa, Josipa Brvenik treća na Balkanskom prvenstvu

Josipa Brvenik

U prvom kolu od Josipe je bila bolja Rumunjka Andrea Stan. Kroz repasaž Josipa pobjeđuje Bugarku Krasimiru Georgijevu, te Rumunjku Lungu Saroltu. Tako osvaja svoju treću medalju s prvenstva Balkana.

Prvu medalju s ovog prvenstva Josipa je osvojila 2016. godine na prvenstvu Balkana za mlađe kadetkinje u Skopju kad je također osvojila broncu, a 2017. godine medalju istog sjaja osvaja i na prvenstvu Balkana za iste uzraste u Grčkom gradu Thessaloniki.

Judo klub "Borsa" je od 2008. godine do danas osvojio čak 24 medalje sa Balkanskih prvenstava u različitim uzrasnim kategorijama (od ml. kadeta do seniora), a broji čak 7 balkanskih zlata.

Spomenutom činjenicom klub Borsa je apsolutni rekorder u gradu Mostaru (od 97 sportskih kolektiva) kad su u pitanju Balkanska prvenstva u Olimpijskim sportovima od samostalnosti Bosne i Hercegovine, a čak 11 članova kluba nosioci su medalja sa Balkanskih prvenstava ,a to su: Petar Zadro, Franjo Zadro, Jozo Zovko, Jure Zovko, Marija Kraljević, Amar Maksumić, Ivan Marijanović, Rijad Maksumić, Marija Zelenika, Josipa Brvenik i Aljoša Čvoro.