FOTO  Članica Hercegovca Danica Jurić sedma u Europi u judo-u

Danica Jurić , Judo klub Hercegovac, Danica Jurić , Judo, Judo klub Hercegovac

Članica Hercegovca Danica Jurić ostvarila je dobar rezultat osvojivši sedmo mjesto u ukupnom poretku. Na natjecanju je sudjelovalo oko 450 kadeta i kadetkinja iz 42 europske zemlje.

Prvi poraz Danica je doživjela u drugom kolu od Patricie Sampaio (POR), djevojke koja se nalazi na drugom mjestu na svjetskoj rang ljestvici. Danica gubi borbu na najniže tehničke bodove. U popravnoj borbi pobjeđuje Izraelku Lanir Inbar koja je bila sedma nositeljica ovog natjecanja te jedna od favorita za medalju. U slijedećem kolu gubi od predstavnice Španjolske Landaluce Vega također na najniže tehničke bodove i ostaje bez prilike za borbu za medalju.

„Sedmo mjesto u Europi je dobar plasman, no ipak držim kako je na kraju konačan rezultat mogao biti i koje mjesto više. Ono čime smo zadovoljni i ja i Danica je činjenica da se s najboljima iz Europe ravnopravno nosila, neke pobjeđivala. Svaka je borba išla do kraja te je pokazala kvalitetu. Ostaje žal za posljednjom borbom protiv predstavnice Španjolske i mislim kako je ova borba ipak trebala otići u Danicinu korist, no u presudnim trenutcima je nedostajalo odlučnosti. Ovakav dobar plasman nam daje polet za daljnji rad jer smo uvidjeli kako je Danica u samom Europskom vrhu kod svojih vršnjakinja, no još se puno treba raditi. Očigledan je skok u natjecateljskoj formi i to rezultati potvrđuju. Danica je ove godine državni prvak u kadetskoj konkurenciji, državni viceprvak u juniorskoj konkurenciji, peta na balkanu te sedma u Europi", rekao je Danicin trener Marko Zrimšek.

Uspjesi mlađih članova u Banja Luci

Na turnir u Banja Luci trener Mile Brkić poveo je ekipu od 13 članova. Postignuti su više nego dobri rezultati.
„Na 2. međunarodnom humanitarnom turniru Banja Luka Open nastupilo je 13 naših natjecatelja,te smo imali 17 startova. Osvojeno je 15 medalja,od toga 6 zlata,7 srebra i 2 bronce. Turnir je okupio vise od 200 natjecatelja iz 15 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naši mlađi natjecatelji su ponovno pokazali da su najbolji u državi te osvojili pehar za najbolju ekipu u ukupnom poretku za sve uzrasne kategorije do 11 godina. Osim toga još jedan pehar otišao je u Mostar,jer je naša Gabrijela Raič osvojila 2 zlata i pehar za najbolju poletarku turnira ! Gabrijela pokazuje odličnu formu ove godine na svim turnirima", rekao je Mile Brkić trener koji je vodio ekipu u Banja Luci.