FOTO  Član mostarske Neretve peti na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj

neretva judo
... 10 zemalja koje imaju pravo nastupa, a to su: Albanija, Bugarska, Srbija, Rumunjska, Turska, BiH, Makedonija, Kosovo, Crna Gora i domaćin Grčka. Judo klub „Neretva" je imao jednog predstavnika na ovom natjecanju, a to je ovogodišnji prvak i reprezentativac BiH, Domagoj Pušić.

Domagoj je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom kolu gubi tek u zlatnom bodu od predstavnika Srbije, Bubalo Alekse. U repasažu Domagoj pobjeđuje predstavnika Rumunjske, Stancu Sergiu na Ippon. A potom dobiva i predstavnika Turske, Barak Mustafu, također na Ippon. U borbi za treće mjesto Domagoj gubi od predstavnika Srbije, Maleš Strahinje gdje je bilo veoma gusto. Naime, Domagoj je čitavo regularno vrijeme borbe bio je izjednačen sa predstavnikom Srbije, bilo je 1-1 , ali u zlatnom bodu Maleš dobiva drugi Wazari i pobjeđuje na 2-1.

Podsjećamo kako je Domagoju ovo prvi nastup na Balkanskom prvenstvu, te smo se uvjerili kako se odlično nosio sa svojim vršnjacima sa cijelog Balkana i zauzeo sjajno peto mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Svi plasirani natjecatelji na Balkansko prvenstvo su prvaci ili viceprvaci svojih država, tako da su svi na ovo natjecanje došli jako pripremljeni u želji da osvoje neku od medalja.

Ovim putem želimo se zahvaliti na pomoći pri odlasku na ovaj turnir, g. Mariu Glibiću iz Univerzalne sportske škole „Sport Talent" i suradnji sa našim prijateljima iz JK „Hercegovac" Mostar.