Član mostarske Borse Petar Zadro seniorski prvak BiH u judu

zadro petar
Na natjecanju su nastupili svi kvalificarni džudaši iz sva tri judo saveza.
Judo klub "Borsa" imao je 12 kvalificarnih natjecatelja, a medaljama su se okitili:

Zlatna medalja: Petar Zadro.
Srebrena medalja: Mia Maksumić.
Brončane medalje: Mario Jozeljić, Domagoj Marić, Marija Zelenika, Ana Ujdur.

Aktualni prvak BiH u judo-u Petar Zadro nositelj je medalja sa Europskog prvenstva, Europskih kupova, Eyof-a, šest puta bio je prvak Balkana (u uzrastima od ml. kadeta do seniora), a titulu prvaka BiH brani već 21. put (od uzrasta dječaka pa sve do seniora).

Kada su u pitanju državna prvenstva najuspješniji je bio 2013. godine kada je sa samo 17 godina uspio biti četverostruki prvak BiH i to u uzrastu kadeta U18, juniora U21, ml. seniora U23 i seniora, a nadmetao se sa preko 10 godina starijim judistima.

Više puta je proglašavan najboljim džudašem BiH u svojoj uzrasnoj kategoriji i najuspješnijim sportašem grada Mostara u svojoj uzrasnoj kategoriji. Od strane olimpijskog komiteta BiH dobio je priznanje kao najperspektivniji mladi sportaš ove države kao i priznanje „Mlada nada" Bh. sporta.

2012. godine, po zbroju bodova sa Europskih kupova, bio je prvi na Europskoj rang listi za borce do 18 godine, ostavivši iza sebe predstavnike sportskih i judo velesila poput Njemačke, Francuske, Rusije, Italije, Velike Britanije itd.

Na seniorsko prvenstvo države iz Borse se plasiralo 12 natjecatelja, a uz Petra medalje su osvojili Mia Maksumić (srebro), Mario Jozeljić (bronza), Marija Zelenika (bronza), Domagoj Marić (bronza) i Ana Ujdur (bronza).

Napomenimo da je na Borsa bila iznimno uspješna i na proteklom prvenstvu države održanom u Sarajevu (listopad, 2016.) za uzraste mlađih seniora kada je u sveukupnom poretku Borsa zauzela sjajno 2. mjesto iza sarajevske Bosne u konkurenciji 45 klubova.

Nekoliko malih Borsaša ovog je vikenda posjetilo Samobor zabilježivši tako još jedan nastup na Kupu Samobora koji je okupio 556 natjecatelja iz 53 judo kluba (iz osam zemalja).

Medalje za Borsu su osvojili Petar Frljić (zlato), Nika Miličević (srebro), Josipa Brvenik (bronza) i Martino Ćorić (bronza).