FOTO  Član Hercegovca David Pušić brončani na prvenstvu balkana u judou

Judo klub Hercegovac, David Pušić

...gradu Sibiu, udaljenom nešto manje od 900 kilometara od Mostara. U sklopu juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Judo klub Hercegovac imao je svoja dva člana i to Davida Pušića -66kg i Danicu Jurić -70kg. Pušić je nastupio u subotu i izborio se za brončanu medalju u jakoj konkurenciji. Drugi dan natjecanja na strunjaču izlazi Danica Jurić, prošlogodišnja osvajačica balkanske bronce. Ove godine na žalost nije uspjela doći do medalje iako je bila vrlo blizu. Danica je izgubila od predstavnice Rumunjske u borbi za treće mjesto u zlatnom bodu.

„Djelomično smo zadovoljni nastupom na prvenstvu balkana. Oba naša člana došla su do borbe za medalju što je samo po sebi izniman uspjeh. David je uspio osvojiti broncu i donijeti nam veliku sreću no ostaje veliki žal za propuštenom prilikom kada je u pitanju Danica Jurić. Bilo bi jako lijepo kada bi smo se vratili u Mostar s dvije balkanske medalje i to u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Na našu žalost nije tako ispalo i ove godine se moramo zadovoljiti jednom medaljom s prvenstva balkana, bar kada su juniori u pitanju", izjavio je trener Hercegovca Marko Zrimšek.
Osim balkanskog prvenstva za juniore mlađi članovi Hercegovca sudjelovali su i na međunarodnom turniru „Banja Luka Open" koji je okupio preko 500 mladih judaša. Hercegovci su osvojili čak 24 medalje i to najviše zlatnih, njih 10, srebrenih je bilo 6 a brončanih 8 medalja. Osim medalja klub je proglašen najboljom ekipom dječaka i djevojčica do 10 godina.

Osvajači medalja

Zlata: Nera Prce, Nika Zovko, Gabriela Raič, Bojan Gačić, Ina Ravlić, Lana Gačić, Anđela Jurić, Bruno Tomić, Nina Grubišić Čabo i Lana Čović Stanić
Srebra: Nina Vukičević, Ivan Raguž (klupsko finale), Anja Marić, Lana Gačić (uzrast starijih i klupsko finale), Gabriela Raič (stariji uzrast) i Iva Ćorluka.
Bronce: Ivana Buntić, Bruno Marić, Luka Ćorluka, Stefan Juka, Marko Čerkuč, David Senkić, Lorena Vučić i Martino Prce.
Slijedećeg vikenda nastavljaju se natjecateljske aktivnosti Hercegovca. Klub sudjeluje na dva natjecanja, Kup Jadrana u Splitu i u Doboju.
U 2018-oj godini Hercegovac je sudjelovao na 22 turnira i osvojio 102 zlata, 64 srebra i 79 bronci, odnosno ukupno 245 medalja. Do kraja sezone u planu je odraditi još 20-ak natjecanja diljem Europe.