FOTO  Braća Zadro prvaci Bosne i Hercegovine u judu

maksumić-zadre-logara

... nastupili su seniori do 23 godine,a Franjo (20) i Petar (16) su briljirali popevši se na najveću stepenicu trona. Osim Franje i Petra vrlo značajan rezultat ostvarili su Rijad Maksumić i Petar Logara koji su uz 3 ostvarene pobjede i samo jedan poraz osvojili broncu na prvenstvu države.

Franjo Zadro u svojoj kategoriji do 73 kg elegantno dolazi do finala, a u finalu savlađuje borca sa Sokoca Strahinju Krunića koji svoj talent brusi u beogradskoj Rakovici, točnije Judo klubu Rekord Beograd, gdje živi i trenira. Skupa sa Franjom na tronu je bio i njegov klupski kolega  Rijad Maksumić , veliki potencijal, koji u zadnje vrijeme niže uspjeh za uspjehom.

Petar Zadro nastupio je u kategoriji do 66 kg, a u 4 borbe nije „skupio" ni 10tak minuta ,minutaže. U sve 4 borbe bio je izuzetno dominantan i tako još jednom pokazao kako srebro s EP-a za borce do 17 godina ( lipanj, 2012)  nije slučajnost.

Petar Logara se također borio u  kategoriji do 66 kg. Osvojio je broncu. Logara je naime šesnaestogodišnjak koji je dva put dnevno dolazi iz Širokog Brijega na treninge  i tako svakodnevno prevaljuje 100tinjak kilometara. Sama žrtva pokazuje da od ovog mladog sportaša u skoroj budućnosti možemo očekivati velike rezultate.

Na samom otvaranju turnira , na čemu je prisustvovala i Japanska ambasada, profesor sporta i izbornik reprezentacije BiH Branislav Crnogorac još jednom je naglasio da je judo najtrofejniji olimpijski sport Bosne i Hercegovine koji ima jako velike mlade potencijale za vrhunske rezultate u budućnosti.

Judo klub „Borsa" u konkurenciji mlađih seniora u ukupnom poretku zauzima drugo mjesto  u Bosni i Hercegovini od ukupno 60tak judo klubova čime je još jednom pokazala izuzetno veliku kvalitetu kluba kao i samog rada u njemu.

Trener judo kluba „Borsa"  Željko Zadro je naglasio da je zadovoljan nastupom svojih natjecatelja na prvenstvu države i ovim putem im još jednom čestitao na brilijantim borbama.

Franjo Zadro će nastupiti na prvenstvu Europe do 23 godine u Pragu, sredinom studenog.

Iako je u već rainijim izjavama govorio kako je još mlad za bilo šta očekivati na prvenstvu europe za ml. seniore, mi mu želimo svu sreću u Češkoj.

Džudaši Borse istog su dana nastupili na još jednom turniru u Sarajevu pod nazivom :12. „Međunarodni judo turnir „BiH & NIPONN".  Za Borsu su nastupili Monika Zadro, Rijad Maksumić, Petar Logara i Vedran Marić.

Zlata su osvojili Monika, Rijad i Petar, a Vedranu je pripalo srebro.

Hercegovina.info