Bleacher Report: Cro Cop najbolji udarač u povijesti

cro cop, cro cop, Mirko Filipović
"Udaranje je uvijek bilo i uvijek će ostati jedan od najuzbudljivijih aspekata mješovitih borilačkih vještina. Od vremena kad je tek nekolicina boraca znala koristiti svoje moćno oružje pa sve do današnjih dana, kada su gotovo svi borci dobro istrenirani udarači, uvijek su se izdvajali borci koji su svojim udarcima činili ovaj sport atraktivnim.

Ovo je naš izbor 25 najboljih udarača u povijesti slobodne borbe", stoji u objašnjenju autora o ljestvici koja završava, gleda li se od posljednjeg mjesta prema naprijed, hrvatskim gladijatorom Mirkom Filipovićem.

"Mirko Cro Cop Filipović možda više nije top-borac kao što je bio, ali je i dalje otac MMA-udaraca i sila na koju se treba računati.


Stil legendarnog borca najbolje opisuju same njegove riječi: "desna noga - bolnica, lijeva noga - groblje"! Mirko si je svojim atraktivnim i napadačkim borilačkim stilom zaradio titulu najučinkovitijega i najrazornijeg udarača u povijesti mješovite borbe.

Koristeći kombinaciju nejvjerojatne fleksibilnosti, brzine, snage i tehnike, Mirko je svojim udarcima rušio najgadnije borce na planetu.

Čak i onda kada su njegovi protivnici točno znali što smjera, nisu nalazili mogućim izbjeći vjerojatno najubojitije oružje kojim je jedan borac ikad raspolagao", stoji u obrazloženju autora Andrewa Mahlmanna.

Drugo je mjesto na Top 25 ljestvici pripalo Basu Ruttenu, a treće Pedru Rizzu.

monet.ba