Osveta Stipe Miočića! Nokautirao je Cormiera i ušao u povijest!

Stipe Miočić

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić novi je svjetski prvak u UFC-u. U borilačkom spektaklu UFC 241 u kalifornijskom Anaheimu naš Stipe slavio je protiv Daniela Cormiera (40) tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. 

Miočić je bio osjetno lošiji u prve tri runde i spašao se od mogućeg nokauta, ali u četvrtoj rundi pronalazi slabu točku Cormiera - jetru! Redao je udarce u tijelo Amerikanca koji je krenuo štiti to područje, a tada je Stipe desnim direktom uzdrmao Cormiera koji se nije imao snage oporaviti. Miočić je kanonadom udaraca dokrajčio Cormiera, a sudac Herb Dean morao je prekinuti borbu na opće oduševljenje svih navijača borca hrvatskih korijena.

 Miočić je tako ušao u povijest jer je postao prvi borac koji je nanio poraz Danielu Cormieru u teškoj kategoriji! U velter kategoriji se nakon tri godine stanke vratio Nate Diaz i slavio protiv Anthonyja Pettisa. U srednjoj kategoriji Kubanac Yoel Romero izgubio je od Brazilca Paula Coste, a ranije u programu Sodiq Yusuff slavio je protiv Gabriela Beníteza (perolaka). U američkom obračunu Dereka Brunsona i Iana Heinischa (srednja kategorija), slavio je Brunson.

vecernji.hr