Ante Galić: Želim nastavit uživati u ovom sportu

Ante Galić
- Možete li čitateljima našega portala reći nešto ukratko o sebi?

Zovem se Ante Galić i imam 15 godina. Rođen sam u Mostaru 12.10.1999. godine i trenutno pohađam srednju školu "Gimnazija Mostar".

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počeo baviti od 4. razreda nakon što sam se prestao baviti nogometom. Ugledao sam plakat na mojoj školi i odlučio sam probat taj sport. Ta se odluka isplatila.

- Možete li nešto pobliže reći o vašim uspjesima na BiH judo borilištima?

Što se tiče uspjeha u BiH u 2013.g. sam bio 2. u prvenstvu Herceg Bosne. Taj plasman mi je omogućeno državno prvenstvo u Vitezu iste godine. Na državnom prvenstvu BiH postao sam viceprvak BiH i osigurao si mjesto na Balkanskom prvenstvu u Turskoj. 2014. godine sam bio 3. Na prvenstvu HB, ali na državnom u Zvorniku sam bio 7. Ove godine sam se također kvalificirao na državno prvenstvo s 3. mjestom u HB i ostvario sam 5. mjesto u BiH sa dvije pobjede i dva poraza.

- Možete li nešto više reći o vašim rezultatima na međunarodnim judo borilištima ukoliko ih imate?

U svojoj karijeri sam bio na dosta međunarodnih natjecanja i osvojio pregršt medalja, ali bih izdvojio par. „Kup Jadrana 2014" gdje sam bio zlatni, "22. Colop Masters" u Welsu u Austriji 2014. godine na kojem sa bio brončani, natjecanje u Pančevu 2015. na kojem sam bio srebreni i najvažnije natjecanje u mojoj karijeri je 5. mjesto na balkanskom prvenstvu u Tekirdagu u Turskoj gdje sam pobijedio prvaka Grčke, prvaka Rumunije, a izgubio od prvaka Turske i prvaka Crne Gore.

- Možete li izdvojiti nekoga ko Vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

U mojoj dosadašnjoj karijeri trebao bi izdvojit dosta osoba koji su mi pomogli. Najzaslužnija osoba je moj trener Majo Ćeško koji je izdvojio dosta svog vremena i strpljenja za moje pripreme i treninge. Osim trenera dosta su mi pomogli moji prijatelji sa treninga koji su se samnom pripremali i bili mi sparing partneri i koji su me podržavali na mom putu ka uspjehu. Još bi dodao i moje roditelje koji su bili puni podrške. A moram spomenuti i moje protivnike koji su me nekad pobjeđivali, ali me time i tjerali da jače treniram i više napredujem.

- Kakvi su Vam budući planovi što se tiče juda?

Planiram nastaviti trenirat intenzivnije za nadolazeća natjecanja i još uvijek se nadam zlatnoj medalji na državnom prvenstvu. Nadam se da ću još dugo biti u judo i želim nastavit uživati u ovom sportu.

- Kakav je Ante izvan borilišta?

Izvan borilišta najviše volim uživati sa prijateljima, baviti se nekim drugim sportskim disciplinama ili jednostavno odmarati kod kuće.

Izvor: ju-do.info