Anđelo Kvesić pobjednik 7. Hercegovina Opena

Anđelko Kvesić
...glasio bi u najkraćem osvrt na nedjeljni "Hercegovina Open".

Dakle, karate turnir "Hercegovina Open", koji je po sedmi put održan u Širokom Brijegu u organizaciji Karate kluba "Široki Brijeg", definitivno je ispunio očekivanja organizatora i samih gledatelja, jer rijetko se viđa da jedan karate događaj uživo poprati kojih tisuću gledatelja kao što je bio slučaj ove nedjelje u širokobriješkoj gradskoj sportskoj dvorani na Pecari.

Turnir je protekao u dominaciji reprezentacije Hrvatske koja je nastupila sa četiri svoja predstavnika i na kraju su njih četvorica osvojili prva četiri mjesta u konkurenciji osam boraca iz četiri zemlje, jer je još Crna Gora bila zastupljena sa svoja dva predstavnika, dok su Makedonija i Kosovo imali po jednog sudionika.

Borci su bili raspodijeljeni u dvije skupine sa po četiri natjecatelja gdje su se borili svatko sa svakim nakon čega su se drugoplasirani iz svojih skupina borili za treće, a pobjednici naravno za prvo mjesto.

Rasplet je u skupinama bio itekako zanimljiv, pa je tako u prvoj skupini odlučujući dvoboj Anđela Kvesića i Zvonimira Živkovića odlučivao o pobjedniku budući da su prethodno i jedan i drugi bili bolji od Viktora Krstevskog iz Makedonije, odnosno Luke Ivanovića iz Crne Gore. Kvesić je pobijedio Živkovića i na taj način izborio finale.

I u drugoj skupini dominirali su reprezentativci Hrvatske, u ovom slučaju Ivan Martinac i Ivan Kvesić, koji su slavili protiv Albrima Samahodaja s Kosova, odnosno Vuka Popovića iz Crne Gore.

Martinac se dosta mučio u dvije uvodne borbe, međutim svoje pravo lice pokazao je protiv Ivana Kvesića ostvarivši pobjedu 3:2 i plasman u finale.

Uslijedila je kraća pauza uz nastup širokobrijeških mažoretkinja kako bi borci uzeli malo daha, a potom su krenule i dvije završne borbe.

Ivan Kvesić i Zvonimir Živković bili su posve ravnopravni u "obračunu" za treće mjesto, pa je nakon neriješenog rezultata pobjednika odlučivao produžetak gdje Ivan Kvesić osvaja bod i bilježi pobjedu.

Na sličan način njegov stariji brat Anđelo slavio je u finalnoj borbi protiv reprezentativnog kolege Ivana Martinca, međutim i Martinac se uistinu pokazao kao sjajan borac i Hrvatska općenito može biti zadovoljni sa formom koju trenutno prikazuju njeni reprezentativci.

Na kraju je uslijedilo i svečano proglašenje najboljih, te dodjele nagrada i priznanja, pa je Predrag Naletilić - Cobra ispred Karate kluba "Široki Brijeg" dodijelio pokal za treće mjesto Ivanu Kvesiću, zatim predsjednik u Vladi Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić pokal za drugo mjesto Ivanu Martincu, odnosno gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, koji je ujedno na početku večeri svečano proglasio turnir otvorenim, Anđelu Kvesiću pobjednički pokal.

Karate klub "Široki Brijeg" je na ovaj način obilježio 15 godina svog uspješnog djelovanja što su i gledatelji znali nagraditi svojom nazočnošću na ovom turniru, pa im se i ovom prilikom zahvaljujemo na dolasku, fer i korektnom navijanju, a isto tako zahvaljujemo se i svim našim sponzorima, te medijskim pokroviteljima bez kojih bi jedan ovakav sportski događaj uistinu teško bilo organizirati.