Aleksandri Samardžić zlatna medalja na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Aleksandra Samardžić
... svjetsku klasu osvajanjem prvog mjesta, zlatne medalje u kategoriji do 70 kg.

Ona je do finalne borbe došla sa tri pobjede nad predstavnicama Francuske i Nizozemske, a u finalnoj borbi bila je bolja od Poljakinje Hoffman Ursule.

Na tom prvenstvu Samardžić je predstavljala Sveučilište u Sarajevu i Fakultet političkih znanosti Sarajevo, čiji je student prve godine.

Ovo je treći vikend za redom da najbolji bh. judisti, a ujedno i najbolji sportaši u BiH donose zlatne medalje s velikih međunarodnih takmičenja.

Iz Judo saveza BiH (JSBiH) podsjećaju da su Toni Miletić i Aleksandra Samardžić s jednog od najjačih europskih kupova za juniore u Paksu donijeli zlatne medalje, nakon toga sve ljubitelje bh. sporta je obradovala Larisa Cerić također sa zlatnom medaljom s Europa kupa za seniore u Minsku, a evo sad i Samardžić s velikom zlatnom europskom sveučilišnom medaljom.

To je ujedno peta zlatna medalja za BH judaše s Europskih svjetskih prvenstava, Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011., Larisa Cerić 2013., Harun Sadiković 2016. i Samardžić 2017.. Uz Aleksandru Samardžić su bili predsjednik i izbornik bh. tima Branislav Crnogorac i glavni tajnik JSBiH Arijana Jaha, priopćeno je iz tog saveza.