FOTO  9. međunarodni judo turnir Kup Mostara okupio 400 natjecatelja

Judo klub Hercegovac

Natjecanje je okupilo 400 natjecatelja iz 35 klubova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Rezultati turnira
Ukupni plasman:
Hercegovac 75 (domacin nije bio u konkurenciji)
Berkovići 53
Neretva 45
Akademik Nikšić 41
Bosna Sarajevo 34
Zvijezda Banja Luka 16

Rezultati za uzrasne kategorije:
Mlađi poletarci-Zvijezda Banja Luka,Poletarci-Bosna Sarajevo,Mlađi Pioniri-Berkovići, Stariji Pioniri-Akademik Nikšić, Kadeti-Neretva Mostar
Najbolji pojedinci natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji
Mlađi poletarci Bruno Marić i Laura Bošnjak (Hercegovac),
Poletarci: Sara Prkačin (Borsa) Muhamed Beriša (Akademik), Mlađi Pioniri: Petar Vlahović(JK Koga),Jelena Bjelica (Berkovići),Stariji Pioniri Mustafa Hebib (Bosna), Kadeti Benjamin Hasanović (Bosna), Kadetkinje Nina Jurić (Kaštela).

Organizator natjecanja judo klub Hercegovac ostvario je odličan rezultat osvojivši 37 medalja od čega najviše zlatnih 14, srebrenih je bilo 11, a brončanih 12. Osim ovoga najbolji natjecatelji u uzrasnim kategorijama za dječake i djevojčice rođene 2008. bio je Hercegovac i u kategoriji dječaka i djevojčica rođenih 2007 i 2006. Također Hercegovac je bio i najbolja ekipa u ukupnom plasmanu no prepustio je pehare drugim ekipama budući da se kao domaćin izmakao iz konkurencije za najbolje ekipe.

„Zadovoljni smo kako je natjecanje proteklo, i zahvaljujemo se svim ekipama koje su došle na našu manifestaciju njih ukupno 35 iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Rezultatski je prošlo onako kako smo i očekivali, osvojili smo 37 medalja od čega najviše zlatnih. Također naši Bruno Marić i Laura Bošnjak bili su najuspješniji u svojim uzrasnim kategorijama te su nagrađeni peharima. Također bih se i zahvalio sponzorima ovog turnira TT Kabeli-Široki Brijeg, Unija Leko, Sector Security, Sportski Savez Grada Mostara, Federalnom Ministarstvu Nauke i Obrazovanja, Metalac Široki Brijeg, Andrija Šimović-Ljubuški, Fortuna Trade,Lotric d.o.o., Mostarsko Sveučilište, te Flipku koji je najmlađe natjecatelje obradovao prigodnim poklon paketima za početak školske godine. Također se zahvaljujemo i Studentskom Centru Mostar koji je večer prije natjecanja primio ekipe koje su nam došle sa strane. Nas do kraja godine čeka još 10-ak međunarodnih natjecanja, državno prvenstvu za natjecatelje do 23 godine. U prosincu slijedi velika proslava 53. rođendana i odabir najboljih natjecatelja u 2016-oj godini te time završava aktivnost judo kluba Hercegovac za 2016-tu godinu u kojoj do sada na kontu imamo 96 zlatnih, 84 srebrene i 81 brončanu medalja. Uz ovo među najboljim ekipama po uzrastu i u ukupnom plasmanu bili smo čak 28 puta", izjavio je predsjednik Hercegovca Marko Zrimšek.
Ekipu na Kupu Mostara vodili su treneri Mile Brkić i Borna Grubišić.