FOTO  44 odličja za judo klub Hercegovac u lipnju

Judo klub Hercegovac

Sudjelovali su na 4 turnira u 3 različite zemlje balkana i to u Srbiji u Beogradu, u Bosni i Hercegovini u Vogošći i Banja Luci, i u Hrvatskoj u Splitu . Ukupno je osvojeno 44 odličja i opet je zlata bilo najviše i to 17, srebrenih je bilo 11 a brončanih 16 medalja. Osvojena su dva pehara, jedan za najuspješnijeg trenera u Beogradu a drugi za ekipno drugo mjesto u konkurenciji djece mlađe od 8 godina u Banja Luci.

Beograd 03.06.
„U Beogradu je sudjelovalo naših 12 natjecatelja. Na memorijalu „Radomir Kovačević" u organizaciji judo kluba „Rakovica Beograd" bila je nesvakidašnje jaka konkurencija jer se u samo 3 uzrasne kategorije skupilo preko 450 natjecatelja. Od 12 „Hercegovaca" čak 7 ih se plasiralo u finale a od toga i jedno klupsko finale. Ukupna bilanca je 4 zlata, 3 srebra i jedna bronca. Također po završetku turnira birao se i najuspješniji trener i iznimna nam je čast da je upravo naš trener Marko Zrimšek izabran za najboljeg trenera turnira radi prosjeka osvojenih zlata i broja bodova po natjecatelju. Također u ukupnom poretku od oko 50-ak klubova naš klub je zauzeo visoko sedmo mjesto".
Zlata: Anja Marić (U15), Lana Čović Stanić (U11), Ivano Đinkić (U11) i Ivan Miličević (U11)
Srebra: Nika Zovko (U11), Ina Ravlić (U13) i Lana Gačić (U15, klupsko finale)
Bronca: Mario Novak
Za treće mjesto izgubili su Rino Vrljić koji je pobjedio 3 borbe a 2 izgubio te Gabrijela Raič koja je pobijedila jednu a izgubila dvije borbe. Još su za Hercegovac nastupili David Senkić i Dragan Paol Senkić no ovaj put nisu uspjeli izboriti plasman.

Vogošća 03.06.
„U Vogošći se skupilo oko 300 mladih judaša iz BiH i CG. Na ovaj turnir poveli smo našu najmanju ekipu mlađu od 8 godina. Ukupno smo poveli 7 natjecatelja a osvojili smo 6 medalja od toga 3 zlata (Ivan Ćorluka, Nina Vukičević i Nera Prce), 2 srebra (Luka Ćorluka i Lorena Vučić) te jednu broncu (Nikola Dankić)."

Banja Luka 24.06.
„U Banja Luci smo nastupili sa svojih 17 članova a osvojili 20 medalja, budući da smo neke svoje članove stavljali u dvije kategorije. Osim medalja uspjeli smo doći do drugog mjesta ekipno u uzrastu dječaka i djevojčica do 11 godina što je odličan uspjeh budući da su u Banja Luci bili mahom naši početnici a naša nešto iskusnija U11 ekipa isti dan je sudjelovala na turniru u Splitu. Na ovom turniru bilo je i popratnih sadržaja, odnosno četverodnevni trening kamp prije samog turnira na kojemu je sudjelovala naša juniorka Danica Jurić i pripremala se za nadolazeća službena natjecanja te zajedničko kupanje djece na bazenima u sklopu hotela u kojemu su djeca bila smještena. Ovom prilikom bi se željeli zahvaliti organizatorima Judo Klubu Zvijezda Banja Luka na izvrsnom gostoprimstvu i izvanrednoj organizaciji kako turnira tako i kampa. Nadamo se kako će njihova manifestacija „Dani judo-a u Banja Luci" nastaviti rasti iz godine u godinu a mi ćemo zasigurno svake godine popratiti njihovu manifestaciju i tako nastaviti odličnu suradnju između naša dva kluba. Po povratku smo s djecom posjetili i Vodopade u Jajcu."
Zlata: Nera Prce (duplo zlato), Nikola Dankić, Petar Kožul, Rafael Šunjić, Danica Jurić i Lana Gačić
Srebra: Nina Vukičević, Luka Ćorluka, Lana Gačić (dupli nastup) i Martino Prce
Bronce: Anđela Jurić (bronca i u konkurenciji starijih od sebe) Tomislav Brkić, Lorena Vučić, Niko Novak, Petra Čuljak, Marija Marinčić,Marko Krmek, Dragan Petrić."

Split 24.06.
„U Split smo poveli našu U10 i U12 ekipu iza koje je već značajan broj natjecanja. Iako je konkurencija bilo iznimno jaka (12 zemalja, 50 klubova i preko 500 natjecatelja) ipak smo priželjkivali nešto bolji rezultat od onoga što smo ostvarili (3 zlata, 2 srebra i 5 bronci). Ekipno smo zauzeli sedmo mjesto. Nakon završenih borbi naši članovi su skupa s trenerima i pojedinim roditeljima ostatak dana proveli na kupanju na plaži Bačvice te time zaključili iznimno uspješnu polusezonu."
Zlata: Gabrijela Raič, Laura Bošnjak i Mario Novak
Srebra: Bruno Tomić i Bojan Gačić
Bronce: Nina Grubišić Čabo, Stefan Juka, Marko Čerkuč, Ivan Miličević, Ivano Đinkić.

„U mjesecu srpnju nas očekuje balkansko prvenstvo za juniore (Pazardžik, Bugarska), trening kamp za seniore, juniore i kadete u Trebinju i balkansko prvenstvo za mlađe kadete (Solun, Grčka). Naši članovi mlađi od 14 godina su trenutno na odmoru cijeli srpanj a s treninzima nastavljamo početkom kolovoza. U prvom dijelu sezone smo sudjelovali na 20 natjecanja a osvojili smo ukupno 255 medalja. Prvi dio sezone je bio iznimno uspješan te se nadamo kako ćemo slijedeće polusezone nastaviti istim tempom", poručili su iz Hercegovca.