FOTO  373 odličja i 10 pehara Judo klubu ‘Borsa’ iz Mostara

borsa
Tek što se ekipa Borse vratila s Ohridskog jezera iz Makedonije, već ovog vikenda nastupe su zabilježili na tradicionalnom međunarodnom judo turniru 26. "Kupu Jadrana" u Splitu, ali i 1400 km sjeverno u Nowoj Soli u Poljskoj na "Solanin CUP-u". Nakon oba natjecanja upriličen je i mini judo kamp na kojima su nazočili i mladi natjecatelji Borse.

Od početka godine JK Borsa je "pokupio" 373 odličja, među kojima su medalje sa Europskih kupova, jakih međunarodnih natjecanja i državnih prvenstava, dok su u prvoj polovici godine nastupi zabilježeni u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji, Poljskoj i BiH.

Međunarodni judo turnir "Kup Jadrana", održan tradicionalno već 26. put, okupio je 612 natjecatelja iz 13 zemalja, a u konkurenciji od 52 judo kluba Borsa je proglašena najuspješnijom ekipom turnira zauzevši ubjedljivo prvo mjesto sa osvojenih 41 odličjem što je u ukupnom zbroju iznosilo 190 bodova, čak 55 bodova više od drugoplasirane ekipe.

OSVAJAČI MEDALJA SU:
Zlatne medalje:
Jozo Zovko, Mario Jozeljić, Mirko Zelenika, Mia Maksumić, Marino Dugandžić, Helena Čule, Sara Prkačin, Josipa Brvenik, Ante Tipurić, Ivan Tošić.

Srebrene medalje: Marija Zelenika, Karlo Tomas, Marino Dugandžić, Darijan Faletar, Jozo Zovko (konkurencija starijih), Mia Maksumić, Mario Jozeljić (konkurencija starijih), Mirko Zelenika (konkurencija starijih), Ana Bošnjak, Lana Rozić, Tiho Bevanda, Tvrtko Slokar (2X srebro), Robert Halajkijević (2X srebro), Sara Simić.

Brončane medalje: Ilija Zelenika, Mia Maksumić (konkurencija st.), Aljoša Čvoro (2X bronza), Ana Ujdur (2X bronza), Antonio Juko, Ivan Jozeljić, Josipa Brvenik (konk. starijih), Petra Jovanović, Fran Zadro, Ivano Bošnjak, Sara Prkačin, Nika Miličević, Ante Tipurić (konk. starijih), Ivano Marić.

Ekipni poredak prvih deset ekipa:

1. Judo klub Borsa Mostar (BiH) 190 bodova
2. Judo klub Pujanke (Cro) 135 bodova
3. Judo klub Hercegovac Mostar (BiH) 110 bodova
4. Judo klub Neretva Mostar (BiH)
5. Judo klub Mioki Skopje (Mkd)
6. Judo klub Solin (Cro)
7. Judo klub Dubrovnik 1966 (Cro)
8. Judo klub Split (Cro)
9. Judo klub Šiška (Slo)
10. Judo klub Ilinden Sofia (Bul)

"SOLANIN CUP" u Nowoj Soli na sjeveru Poljske okupio je natjecatelje i klubove iz 17 zemalja, a natjecalo se oko 700 natjecatelja iz čak 90 klubova. Na ovom izuzetno jakom međunarodnom natjecanju Borsa je predstavljala BiH sa 6 svojih natjecatelja, a medalje su osvojili Monika Zadro (ZLATO) i Franjo Rozić (BRONZA).

Već idućeg vikenda Borsa nastavlja sa natjecanjima. Na redu je Balkansko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje koje će se održati u Skopju (Makedonija) od 24. do 26. lipnja, a svoj nastup za reprezentaciju BiH zabilježiti će čak 6 članova Judo kluba "Borsa" i to Aljoša Čvoro (-42), Mirko Zelenika (-46), Marino Dugandžić (-46), Mario Jozeljić (-55), Lana Rozić (-48), Josipa Brvenik (-52).

Jk Borsa je najbrojniji klub u reprezentaciji BiH do 16 godina što dokazuje i samu kvalitetu judo škole za najvažnije, mlađe uzraste.