3 zlata, srebro i bronca za Cro Star na velikom međunarodnom taekwodo turniru Bistra Open

Cro Star

Mostarski taekwondo klub Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić, nastupio je sa 6 natjecatelja, koji su se izborili za 5 medalja, ekipni pehar i titulu najboljeg natjecatelja.

Osvojena su 3 zlata, srebro i bronca.
Luka Penavić, Marina Aničić i Nika Šunjić izborili su se za zlato, Andrej Matić za srebro, dok je Viktoria Penavić osvojila broncu.
Posebnu pohvalu zaslužuje Luka Penavić koji je u jakoj konkurenciji imao 4 izvrsno odrađene borbe i pobjede, i zasluženo se okitio titulom prvaka kategorije -36kg u mlađim kadetima. U konkurenciji 81 dječaka uzrasta mlađih kadeta Luka je zauzeo 3. mjesto na rang ljestvici najboljih, što jako puno govori o njegovoj kvaliteti. Razlika između njega i prvoplasiranog i drugoplasiranog su bila svega nekolika boda.
Nika Šunjić je izabrana za najbolju djevojčicu u disciplini kick, a osvojen je i ekipni pehar za 3. mjesto u toj disciplini najmlađih natjecatelja.
Za Cro Star je još nastupila i Eva Damjanović, koja se odlično držala ali ju je u 1. kolu odmah dočekala vrlo jaka protivnica pa je nažalost ostala bez medalje.
„Naš podmladak je još jednom pokazao kako se redovitim radom i trudom dolazi do rezultata i cijela ekipa zaslužuje pohvalu za svoj nastup u Zagrebu. Osvojene medalje su motivacija za daljnji rad, i do ljetne stanke nas čeka još puno posla." kazala je Klaudia Marić, trenerica taekwondo kluba Cro Star Mostar.
Turnir Bistra Open je bio i kriterijski turnir pa je stoga i konkurencija bila jaka i brojna. Borbe su održane na 11 oktagona na elektronskoj opremi Daedo.