FOTO  20 medalja za judaše Hercegovca iz Beograda i Solina

Judo klub Hercegovac

...međunarodna turnira i to u Solinu i u Beogradu. S oba ova turnira postignuti su iznimno dobri rezultati obzirom na jaku konkurenciju. Turnir u Solinu okupio je preko 700 natjecatelja a memorijal u Beogradu 500 natjecatelja.

BEOGRAD

10 djece u pratnji trenera Mile Brkića uputilo se na judo memorijal „Radomir Kovačević Džigi" u Beogradu. Tehnički organizator bio je judo klub Rakovica Beograd a sam turnir okupio je 500 sportaša iz 5 zemalja. Judaši Hercegovca okitili su se s 6 medalja i to jednim zlatom, dva srebra i tri bronce.
Zlatni je bio Marko Čerkuč, srebra su osvojili Bruno Tomić i Nika Zovko a broncama su se i Ena Vidović, Iva Ćorluka i Stefan Juka.
Peta mjesta s 3 pobjede i 2 poraza ostvarili su Bojan Gačić i Bruno Marić dok su po jednu pobjedu i jedan poraz upisali David Senkić i Ivan Letica.

SOLIN

Turnir „Salona Open" tradicionalno je jedan od najjačih turnira u regiji a brojka od preko 700 djece i 12 zemalja i ove godine je to potvrdila. Od 60 ekipa koliko je nastupilo na turniru judaši Hercegovca zauzeli su četvrto mjesto u ekipnom poretku a po broju osvojenih zlata dijele drugo mjesto.
„S jednog od jačih turnira u regiji se vraćamo kao jedna od najboljih ekipa. Turnir u Solinu dobija na težini iz godine u godinu ali ove smo godine napravili veliki rezultat tako što smo po broju zlata dijelili drugo mjesto a u ukupnom zbroju smo bili četvrta ekipa", priopćeno je iz Hercegovca.

Osvajači medalja iz Solina:
ZLATA: Lorena Vučić, Nikola Dankić, Nera Prce, Ivan Miličević, Ivano Đinkić a posebno veliki uspjeh ostvarila je Gabrijela Raič koja se okitila s dva zlata na ovako jakom natjecanju (dupli start)
Srebrene medalje iz Solina donijeli su Nina Grubišić Čabo, Josip Šoljić, Ivana Buntić i Lana Čović Stanić
Bronce: Mario Novak, Lana Čović Stanić (dupli start) i Nina Vukičević. Peta mjesta i nadomak medalje bili su Tomislav Brkić, Ina Ravlić i Luka Ćorluka. Jednu pobjedu i jedan poraz ubilježio je Danijel Skoko.