FOTO  100% učinak Hercegovca s kvalifikacijskog turnira u Novoj Biloj

Judo klub Hercegovac

. Ovo je ujedno i kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Judo klub Hercegovac je poveo ekipu od 21 člana a rezultati su bili i više nego zadovoljavajući. Svi natjecatelji su osvojili odličja, a od njih 21 čak 17 ih je došlo do finalne borbe. Na kraju je Hercegovac uzeo 10 zlata, 7 srebrenih i 4 brončane, što znači da će judo klub Hercegovac na državnom prvenstvu u ovoj godini predstavljati 21 član.

„Ovo je zasigurno jedan od najboljih nastupa naših članova u posljednje vrijeme a rezultati govore sami za sebe. No ono što nas trenere posebno veseli je činjenica da smo u najbrojnijim kategorijama osvojili zlatne medalje. U takvim kategorijama gdje imate 20 i više judaša potrebno je 4-5 pobjeda da biste uzeli medalju, a za zlatnu ponekad i više a naši članovi su u tim kategorijama došli do zlatnih i brončanih medalja. U najbrojnijoj kategoriji na turniru naša su dva člana došla do finala te smo tu imali klupsko finale. Sada nam slijedi pravi ispit a to je državno prvenstvo, prvo za kadete/kadtinje i mlađe dječake i djevojčice u Bihaću zatim za juniore/ke i starije dječake i djevojčice u Vitezu. Nadamo se kako će se dobra forma naših natjecatelja manifestirati i na tim natjecanjima.", rekao je jedan od trenera Marko Zrimšek.

Osvajači medalja:
Prvaci saveza Herceg Bosne: Mario Novak (-27kg), Antonio Arapović(-30kg), Ivano Đinkić(-34), Rafael Šunjic(-60kg), Gabriela Raič(-25kg), Lana Čović Stanić(-28kg), Lana Gačić (+57kg), Anđela Jurić (-57kg), Lana Artuković (st.djevojcice -63kg), Danica Jurić (juniorke -70kg)
Viceprvaci: Tomislav Brkić (-27kg,klupsko finale), Morana Kovač (-32kg), Ina Ravlić (-40kg), Andrea Lončar (-52kg st. djevojcice), Nina Artuković (-63kg, starije djevojcice, klupsko finale) Anja Marić (-57 kg, starije djevojcice, klupsko finale) Danica Jurić (-70kg kadetkinje)
Broncani: Zdenko Kukić (-30kg), Luka Bubalo (-30kg) Filip Lončar(-38kg), Andrea Kovač (-48kg st.djevojcice).
Na ovom turniru ekipu Hercegovca vodio je i trener Mile Brkić. Hercegovac slijedeći vikend očekuje državno prvenstvo u Bihaću, a drugi dio ekipe će sudjelovati na natjecanju u Splitu.