Zajedno smo jači - Jurica Popović

Jurica Popović, Zajedno smo jači
Maja Drobnjaković: Prije dvije godine sam ostala bez noge, ali sam se nastavila baviti sa sportom. Zapravo, baš uživam u sportu. Mislim da me ne spriječava, to što nemam potkoljenicu, raditi bilo što u životu. I na kraju, nekako sam sretna i zadovoljna što sam i dalje živa. Mogu hodati, trčati voziti auto, bicikl, zapravo sve.

Damir Juren: S 28 godina sjeo sam u kolica. Bio sam praktički zdrav do osamnaeste godine života. Mišićna distrofija mi je krenula s 14 godina. Već 20 godina sjedim u kolicima. Životne okolnosti su me dovele do toga da sam došao u Zagreb i počeo se baviti muzikom. Imamo pjevački zbor - društvo distrofičara, gdje se okupljamo i pjevamo.

Dražen Mikšić: Tenis u kolicima je jedan od zahtjevnijih i težih sportova za osobe s invaliditetom. Nije lako voziti istovremeno kolica, držati reket u rukama i biti koncentriran na lopticu i lupati udarce. Za to je potreban veliki rad, odricanje i upornost. Najboljih osam igrača - osoba s invaliditetom svjetske rang liste, nastupa zadnji vikend na svim grand slam turnirima. Znači s najboljim svjetskim tenisačima.

U realizaciji ovoga projekta sudjelovali su:

„Vokalna skupina društva distrofičara Zagreb"

„Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom"

„Hrvatski savez tenisača u kolicima"

„Folklorni ansambl SKUD-a Ivan Goran Kovačić"

 

hercegovina.info