Zagovornici 'ravne ploče': Evo zašto nam NASA laže da je Zemlja okrugla!

zemlja, ravna ploča

Iako je teorija da je Zemlja ravna ploča davnih dana odbačena, čini se da je sve više njezinih novih zagovornika. Tome svjedoči velik broj ljudi koji je bio na međunarodnoj konferenciji Ravna Zemlja (The Flat Earth International Conference - FEIC).

Oni tvrde da su svemirske misije "lažnjaci", da je NASA prevara te da nam svjetske vlade lažu. Jedan od govornika na konferenciji, Rob Skiba otkrio je i zašto nam NASA navodno laže da je Zemlja okrugla.

"Velik broj nas vjeruje da je šira slika u tome da skrivaju Boga. To bi za mene bila ultimativna motivacija", rekao je Skiba, piše Metro.

Skiba i ostali zagovornici teorije o ravnoj Zemlji vjeruju da je Zemlja baš onakva kakva je opisana u Bibliji i da NASA to želi zataškati. Uvjereni su da se prema tekstovima iz Biblije ne može izvući zaključak da je riječ o heliocentričnom sustavu. "Postao sam skeptičan prema svemu", kaže Skiba.

Bivši engleski igrač kriketa Freddie Flintoff otkrio je prošle godine da je postao opsjednut teorijama "ravnozemljaša". "Ako ste u helikopteru i lebdite, zašto Zemlja ne dolazi k vama ako je okrugla?" pita se Flintoff. "Zašto, ako se krećemo kroz svemir, voda ostaje mirna? Zašto se ne miče?" kaže Flintoff.

Evo još nekih tvrdnji zagovornika ravne zemlje:

1. Horizont je u uvijek savršeno ravan, osim na NASA-inim i vladinim fotografijama, koje su lažne zbog globalne zavjere

2. Nikada ne morate pogledati prema dolje da biste vidjeli horizont, bez obzira na to koliko ste visoko. Da je Zemlja okrugla, morali biste pogledati prema dolje

3. Da se Zemlja doista kreće, voda bi se ljuljuškala, ne bi bila mirna.

4. Da je Zemlja okrugla, helikopteri bi mogli lebdjeti u mjestu i pričekati da im dođe ciljana destinacija.

5. Da je Zemlja okrugla, piloti bi stalno morali prilagođavati komande kako ne bi odletjeli u svemir.