Vježbe za ublažavanje boli i tjeskobe

1)

Lezite, stavite ruke na trbuh i zatvorite oči. Zamislite da su vam ruke teške i da imate balon u trbuhu. Udahnite kao da pokušavate napuhati balon pa ga izdahom do kraja ispraznite. Ponovite to 4 do 5 puta. Nakon toga stisnite šake i zgrčite se u položaj fetusa zamišljajući da ste pupoljak. Udahnite i polako otvarajte latice, raširite ruke i noge. Ova vježba jednako pomaže djeci i odraslima.
2)

Noću se neki znaju buditi s osjećajem da nemaju zraka, a pritom su zgrčeni. Znak je to da im se podsvijest s nečim bori. Patite li i vi od takvih tegoba, lezite na leđa, podmetnite jastučić u razini lopatica, raširite ruke i dišite. Neka vam glava padne unatrag, no nemojte tako zaspati. Ova vježba otvara pluća.
3)

Sjednite na mirno mjesto i dišite normalno. Kad udišete, predočite si kako vam zrak putuje od nosa, kroz grlo, do trbuha, pupka, zdjelice. Obojite u mislima zrak u plavo (plava boja smiruje) i neka se prolaz za zrak sa svakim udahom širi. Ne forsirajte disanje. Udišite na nos, izdišite na usta.

Izvor: sensaklub.hr