Uz afrodizijake doživite jedinstveno ljubavno iskustvo

zanimljivosti
oš od pradavnih vremena traje potraga za sredstvom koje pojačava seksualnu strast i moć muškaraca, ali i žena. Za njim su tragali stari Kinezi, Indijci, Indijanci, Grci, Rimljani, a potraga traje i danas.

Naime, do današnjeg dana nije znanstveno potvrđeno da postoji bilo kakvo sredstvo koje bi upravo imalo željeni efekt. No, zato jer nije znanstveno dokazano, ne znači da nije istina. Afrodizijaci i danas zaokupljaju misli brojnih muškaraca i žena u želji da spolni odnos dožive što intenzivnije, da traje dulje, da unesu malo „začina“ u svoj život. Poznata uzrečica da „ljubav ide preko želuca“ i nije toliko nevjerojatna, kada se gleda u tom kontekstu. Naime, većina afrodizijaka su egzotična jela i začini od kojih neki neodoljivo podsjećaju na muške i ženske spolne organe ili imaju toliko „opijajući“ i egzotičan okus, da su zbog toga postali afrodizijak.

Zanimljivo je da su u moć afrodizijaka vjerovali i neki od najvećih ljubavnika, primjerice Casanova, pa zbog čega i vi ne biste isprobali moć nekih od jela i pripravaka. Neka vam najromantičniji dan u godini – Valentinovo bude poticaj, a nakon toga neka vam njihova konzumacija prijeđe u naviku.



Neobičan oblik


Kamenice su, može se reći, kraljice afrodizijaka. Iako, su u ženskom rodu, više podsjećaju na muške spolne organe, te se zbog toga od davnina smatra da su upravo one zaslužne za pojačani muški libido. Naravno, još i danas su vrlo nesvakidašnje i prilično egzotično jelo koje se jede na vrlo zanimljiv, može se čak reći senzualan način, što neke podsjeća na predigru u spolnom odnosu.

U nekim zemljama, čak se i banane smatraju afrodizijacima, jer podsjećaju na muško spolovilo.
Upravo su zbog svojeg oblika i brojni su orašasti plodovi dobili epitet afrodizijaka – bademi, kikiriki, orasi...
Kavijar je, također poznati afrodizijak u brojnim kulturama, što sugerira na proizvodnju sjemene tekućine. 



Celer i šparoge


Gotovo je nemoguće nabrojati sve što se u današnjem svijetu smatra afrodizijakom, pa ćemo samo spomenuti one, koji se mogu nabaviti u našoj zemlji.
Po jačanju spolnog nagona poznati su tartufi, celer, paprika, grožđice, celer, šparoge te jaja. Također, ukoliko ste spremni učiniti gotovo sve kako biste ojačali muškost vama dragoj osobi, možete mu za specijalitet preporučiti sušene bikove testise.



Od začina kao afrodizijak najpoznatiji je onaj iz Indije – curry. Nešto manje egzotični afrodizijaci su: papar, kumin, cimet i češnjak.
Ukoliko više volite napitke i čajeve, bazga je poznati domaći afrodizijak. Sjeme od peršina još je jedan narodni napitak. Jedna čajna žličica prelije se šalicom kipuće vode, što bi trebalo pospješiti cirkulaciju u području muških spolnih organa.
Avokado možda nije voće koje raste u našem podneblju, no može se nabaviti u svim većim trgovinama sa svježim namirnicama. Još su stari Asteci vjerovali u njegovu moć kao spolnog stimulatora, pa su navodno žene držali zatvorene kada je bila njihova berba.
Od avokada možete napraviti pire, u njega staviti malo limuna i sitno izmrvljeni češnjak, te ga možete poslužiti kao umak uz meksička jela.



Moćna čokolada

Čokolada! Tko ne voli čokoladu? No, jeste li znali da je upravo ona jedna od najcjenjenijih i najpoznatijih afrodizijaka. I da, njezine su čari, također, otkrili Maje i Asteci, koji su znali uživati u seksualnim aktivnostima, te su činili sve kako bi intenzivirali i produžili upravo taj čin. Čak su upravo tu aktivnost uzdigli na čin rituala. Čokolada, odnosno kakao, kod starih indijanskih plemena posluživao se u tekućem obliku, bez sladila, ali uz dodatak čilija ili papra. Bilo je to jako, „muško“ piće, dostojno bogova.

Danas, u čarima čokolade možemo uživati na bezbroj različitih načina. Zbog toga, nemojte propustiti u svoje ljubavne igrice ubaciti upravo nju. Uživajte u njoj i iskoristite njezinu profinjenost i ono što pobuđuje u vama kada ju okusite. Uživajte kako vam se topi u ustima i na toplini vašeg tijela.

Uživajte u svim afrodizijacima. U njihovoj konzumaciji i pritom se dobro zabavite. Nikad se ne zna, možda upravo zbog badema, avokada, kamenica ili tartufa doživite nezaboravno ljubavno iskustvo.

zena.hr