Upomoć, mama želi biti moja facebook frendica!

05.02.2010

Na Facebooku najveći broj članova ima od 13 do 25 godina starosti. No, grupa koja je svakim danom sve prisutnija na ovoj društvenoj mreži – žene su od 55 godina pa nadalje.

Fenomen se najprije pojavio u Njemačkoj, a sada se poput zaraze širi svijetom. Jedna je spisateljica čak napisala anegdotu: 'Kada sam se jednog dana ulogirala na Facebook, dobila sam obavijest da je jedna od mojih 90 prijateljica promijenila status sa 'samca' u 'u vezi'. Prestravila sam se kada sam shvatila da je to moja 62-godišnja majka!'

Na Sveučilištu u Leipzigu provedeno je istraživanje na 6,588 korisnika Facebooka od 13 do 19 godina starosti. Njih 95 posto izjasnilo se da Facebook koriste najviše kako bi komunicirali s prijateljima.

Upravo zbog toga bi roditelji trebali znati staviti granicu, smatraju stručnjaci. Jer, pojavljuju se poruke: 'Rekla si da učiš, a ti umećeš nove fotke na Facebook!' ili 'Tko je ovaj mladić koji ti je komentirao fotografiju?'

Stoga, smatraju stručnjaci, prije nego roditelj pošalje zahtjev za prijateljstvom svom tinejdžeru, prije bi o tome s njim trebao porazgovarati.

tportal

Tagovi: facebook
loading...