Trikovi koji sigurno otkrivaju lažljivca

1. Govor tijela
Govor tijela je najčešći pokazatelj laži. Osoba koja govori neistinu izbjegava kontakt s očima i često tijekom razgovora skreće pogled u stranu. Vrlo čest govor tijela su i prekrižene ruke što simbolizira obrambeni stav. Isto vrijedi i za nervozno trljanje dlanova i hodanje po prostoriji.

2. Nedosljednost priče
Ma koliko god bila dobro isplanirana laž je uvijek 'šuplja'. Najčešće greške su u detaljima prepričavanja, kao što je primjerice nedosljednost u vremenskom razdoblju u kojem se nešto navodno dogodilo. Brojnim potpitanjima o mjestu vremenu i sličnim detaljima vrlo lako možete otkriti laže li vam sugovornik ili ne.

3. Nervoza
Nervoza je jedan od prvih znakova laži. Laganje je stresno, a poznate li osobu koja vam laže vrlo lako možete prepoznati prve znakove nelagode i nervoze kao što su znojenje, proširene zjenice, promjena tonaliteta glasa ili brzina govora.

4. Defenzivno ponašanje
Lažljivci često koriste napad kao obranu. Započinjanje svađe i traženje krivca najčešća je reakcija, posebno ako krenete s potpitanjima na koja osoba koja nešto skriva ne zna odgovore.

5. Intuicija
Intuicija je često zanemarena, ali osjetite li da osoba s kojom razgovarate zvuči i izgleda čudno, ne zanemarujte svoju sposobnost zapažanja već pokušajte doznati zašto vas muči taj čudan osjećaj.

IZVOR: zadovoljna.hr