Tek oprano rublje ima neugodan miris? Evo u čemu je problem i kako ga riješiti

rublje, pranje, pranje rublja
Ako ste slučajno zaspali ili zaboravili rublje izvaditi iz perilice i staviti na sušenje, moguće je da će vas ujutro dočekati ustajali miris, no moguće je da se to dogodi i ako rublje izvadite odmah nakon pranja.

Evo koji su mogući razlozi i kako ih riješiti.

Ne pretjerujte s deterdžentom

Prilikom pranja rublja trebali biste se voditi onim "manje je više" jer prevelika količina deterdženta za pranje rublja ili omekšivača može izazvati sasvim suprotan efekt od željenog pa bi vam rublje od toga moglo poprimiti neugodan miris.

Ako vam se često događa da promašite dozu, nabavite deterdžent uz koji ćete dobiti dozer, a potrebna količina je obično navedena na pakiranju. Isto tako, možete se odlučiti za deterdžent u kapsulama. Za doziranje omekšivača možete koristiti čep.

Očistite stroj za pranje rublja

Također je moguće da vam unutrašnjost stroja za pranje rublja nije čista pa se ta prljavština, gljivice i bakterije prenesu na vaše tek oprano rublje. Vlage i gljivica se možete riješiti tako da u prazan bubanj stroja za pranje rublja dodate malo jabučnog octa ili sode bikarbone te uključite pranje s praznom perilicom.

Pobrinite se da vam je čista ladica u koju stavljate deterdžent i omekšivač jer je moguće da su se ovdje skupili ostaci. Najbolje bi bilo da je izvadite, potopite u vrućoj vodi, očistite nakupine i nakon toga dobro osušite. Također, očistite gumu na vratima stroja za rublje.

Dnevni list