Svaka čast: 10-godišnjak s autizmom izgradio najveću repliku Titanica od lego-kockica

lego kocke, dječak, titanik
Replika Titanica je imala i svoj američki debi, i to u muzeju Titanic Museum Attraction u Pigeon Forgeu u Tennesseeju.

Brynjar Karl Bigisson, koji danas ima 15 godina, sagradio je repliku s 56.000 Legovih kockica. Duga je 8 metara i visoka jedan i pol metar.

Brynjar se sjeća da se satima igrao s legićima kada je imao pet godina. "Ponekad sam gradio po uputama, a ponekad sam koristio i svoju maštu", rekao je Brynjar.

U to je vrijeme bio opsjednut vlakovima, ali to se promijenilo kada ga je njegov djed Ludvik Ogmundsson poveo brodom na pecanje, što je izazvalo velik interes za brodove. Kad je Brynjar imao 10 godina, znao je sve što se može znati o Titanicu.

"Kad sam putovao s mamom u Legoland u Danskoj i prvi put vidio sve te nevjerojatne velike modele poznatih zgrada, zrakoplova, mjesta i brodova, vjerojatno sam tada počeo razmišljati o izradi vlastitog modela od lego-kocaka", rekao je Brynjar.


"Kada sam započeo s izgradnjom, imao sam osobu koja mi je pomagala u školi u svakom koraku koji sam radio, ali danas učim bez ičije pomoći. Moje su se ocjene popravile, a moji prijatelji me smatraju ravnopravnim. Imao sam priliku putovati i istraživati ​​i upoznati prekrasne ljude", rekao je Brynjar.

"Kada vam dijete dođe sa zanimljivim, velikim ludim snom, misijom ili ciljem do kojeg bi želio doći, ono treba vašu pomoć. Pažljivo slušajte i pokušajte pronaći načine kako poduprijeti dijete da postigne taj cilj. To bi mogla biti najbolja investicija koju ste ikada napravili za svoje dijete", rekla je Brynjarova majka Ludviksdottir.

Replika Titanica od lego-kocaka otpremljena je s Islanda u SAD u tri velika dijela, a zatim pažljivo rekonstruirana prije američkog debija. Bit će "usidren" u Titanic muzeju do prosinca 2019., a Brynjar i njegova obitelj krajem ovog tjedna također putuju u Tennessee.