Stomatolozi otkrili nekoliko trikova za zdrave i bijele zube

Zube treba redovito prati kako bi bili zdravi, no postoji još nekoliko stvari na koje treba obratiti pozornost kada je u pitanju oralna higijena.

Oralna higijena ključna je za zdravlje zubi, no isto je važno što jedemo i pijemo te još neki detalji za koje vjerojatno mislite da nemaju veze sa zubima, primjerice - plivanje u bazenu.

Portal Bright Side prikupio je savjete stomatologa o pravilnoj njezi usne šupljine. Kažu, zube ne treba prati odmah poslije jela, nego pričekati 30 - 40 minuta.

Razlog tome je taj što ćete ih lakše oprati i manja je vjerojatnost da ćete oštetiti zubno meso. Naime, odmah nakon jela zubno je meso mekanije i osjetljivije, no inače.

Kada plivate u bazenu vodite računa da vam voda ne ulazi u usta. Za dezinfekciju bazena koriste se tvari koje su preagresivne i štetne za zube.

Kofein, osim što čini zube žućima, loše djeluje na caklinu, stoga pijte kavušto jekraće moguće.

Kada perete zube, posvetite se samo toj radnji. Nemojte ih prati pod tušem. Stomatolozi preporučuju da pustite neku dobru glazbu, osobito ako ste u fazi da svoje klince učite oralnoj higijeni. Tako ćete osigurati da im pranje zuba bude zabavno i da traje potrebne tri minute.

Za kraj, no ne manje važno. Izbacite šećer iz prehrane. Za Grica i Greca odavna smo svi čuli.

 

06.12.2018 u 10:16