FOTO  Što je u Avataru originalno?

Osim u Americi, film je oborio rekorde gledanosti i u Kini pa su morali izbaciti 'Avatara' iz 2D distribucije kako bi se našlo mjesta i za domaće blockbustere poput 'Konfucija'. Ipak, Kinezi su spremni na tržišno natjecanje pa su odlučili iskoristiti jedan vrh u turističke svrhe.

Lokalni novinari su uspoređivali fotografiju 'Avatar planine' sa slikama iz filma i javljaju da je u prosincu 2008. na tom području boravio holivudski fotograf koji je u četiri dana detaljno poslikao krajolik, a to je kasnije iskorišteno u filmu. Stoga je odlučeno pokrenuti turističku kampanju koja će dovesti fanove 'Avatara' iz cijelog svijeta, a to područje već se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.

Ipak, javljaju se i stručnjaci za World of Warcraft koji tvrde da su živopisne slike Pandore tj. 'Avatara' rađene prema toj popularnoj igri. Hoće li uskoro krenuti tužbe i zahtjevi za odštetom? Milijuni dolara su u igri pa će vjerojatno biti još primjera sličnih 'otkrića' - poput onog da je radnja Avatara preokipirana iz 'Pocahontas'.

A za sve one koji žele još, evo link na Blog koji opisuje deset filmova na koje Avatar nesretno nalikuje

http://blog.spout.com/2009/08/20/10-movies-avatar-unfortunately-resembles/.

filmski.net