Prosvjedi u Hrvatskoj: Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat bez nas! Nećemo to dozvoliti!

prosvjedi, humor, Trg bana Jelačića
... iz čega su hrvatske militantne skupine gotovo sasvim izostavljene. Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je centralni prosvjed pod motom "Ovo je i naš rat".

"Ovo je sramota. Pogledajte samo što se događa u Bosni i Hercegovini. Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat, a nas uopće nisu pozvali. Zar smo mi građani drugog reda? Nismo valjda toliko krvarili u nedavnom ratu da sada u miru ne bismo imali pravo ravnopravno ratovati. Ovdje je dovedena u pitanje naša tradicija i običaji, i to nećemo dopustiti. Spočitavaju nam i to da nemamo više novaca za rat, a ja im s ovog mjesta poručujem: Jesmo sirotinja i ne stidimo se toga, ali za rat ćemo nekako sakupiti. Nikada ovaj narod nije živio u tolikoj bijedi da ne bi mogao barem malo ratovati. Zato s ovog mjesta apeliram na okupljene: pokrenimo i neku humanitarnu akciju, da sakupimo barem za prvih tjedan dana granatiranja, a kasnije će već biti lakše", rekao je jedan od organizatora prosvjeda.

Na Trgu bana Jelačića okupljenima su se obratili militanti iz Hrvatske i dijaspore, a oduševljene je kulminiralo prilikom obraćanja gosta iz Bosne i Hercegovine:
"E pa ne može tako, dragi moji Srbi i Bošnjaci. Hoćete nam zabiti nož u leđa i započeti rat bez nas? Neće moći! Slažemo se s novim konceptom ratovanja bez cilja i bez teritorijalnih pretenzija kao u zadnjem ratu, i mi smo zato da se ratuje zbog tradicije i običaja u fer i sportskom duhu, ali trebali smo i mi biti pozvani, red je red."

Posebno srdačan aplauz i ovacije dobili su gosti prosvjeda; militanti iz zapadne i istočne Evrope, kao i predstavnici međunarodnih organizacija za krijumčarenje oružja i vojne opreme iz SAD-a i Rusije.

izvor: kontraportal.com