Preminuo mladi splitski glumac:zvijezda domaćih serija izgubila životnu bitku, otišao je u 31. godini nakon kratke borbe

Josip je hrvatskim gledateljima najpoznatiji po ulozi Damira iz druge sezone popularne televizijske serije "Ruža vjetrova" čija se radnja odvijala u Splitu. Snimao ju je tijekom 2012. i 2013. godine, a u njoj je imao mnogo zajedničkih scena s pokojnom šibenskom glumicom Dolores Lambašom.

Osim u sapunici RTL-a, Josip, inače tata 5-godišnjeg sina Brune, pojavio se i u spotu grupe Magazina Jutro nakon.

Na jednoj od posljednjih fotografija objavljenih na društvenim mrežama sjetnog pogleda leži na bolesničkom krevetu, a početkom travnja napisao je kako je sretan čovjek što uz sebe ima prijatelje koji mu u svakom trenutku pomažu u borbi s bolešću.

- Nemojte me pitati koje su prognoze i što kažu doktori jer to nije ni približno bitno koliko ono što je Bog naumio sa mnom. Siguran sam da me je samo stavio na kušnju da kroz sve ovo postanem jača osoba. Čujemo se kad se oporavim, a dotad Božji blagoslov svima, objavio je u ožujku na Facebooku.

U Splitu je završio Ekonomsko-birotehničku školu i kasnije Ekonomski fakultet, bio je vatreni navijač Hajduka i strastveni ribolovac. S njegovom preranom i iznenadnom smrću teško se mire prijatelji koji se od ranog jutra na društvenim mrežama opraštaju od Josipa.

slobodnadalmacija.hr