Perković bi u Njemačku, Josipović ne može do stana, a Milanović je policajac

ime i prezime istovjetno, Josip Perković, Ivo Josipović, Zoran Milanović
NJIHOVA SU IMENA NA NASLOVNICAMA
Šezdesetgodišnjem Ivi Josipoviću iz Koritne činjenica da se zove imenom najpopularnijeg političara ne igra neku ulogu. Štoviše, kaže kako čak i Ivo Josipović pet godina čeka odgovor na zahtjev u vezi s poboljšanjem uvjeta stanovanja.

- Nikakve privilegije nemam, ni govora. U vojnoj sam mirovini i 40-postotni invalid, a to što se zovem Ivo Josipović pomoglo mi je samo da dobijem odgovor da ima i branitelja s većim postotkom invalidnosti čije pitanje nije riješeno - ispričao nam je Josipović, koji kaže kako je nakon Josipovićeve pobjede na predsjedničkim izborima bilo zafrkancije u društvu na račun njegova imena.

Sad je to stalo, baš kao i kod Josipa Perkovića iz Belišća, koji smatra da narod, pokraj vlastitih problema, nema osjećaja za šalu, koji on, srećom, još nije izgubio.

- Da, dobili ste Josipa Perkovića, ali ne onog izručenog Njemačkoj, iako ne bih imao ništa protiv da sam u Njemačkoj, naravno, ne u situaciji mog imenjaka. Nedavno mi je prijatelj koji živi u Švicarskoj rekao da ne može vjerovati koliko se u Europi digla buka oko mene i da mu je drago što me pozna. To su uglavnom te bezazlene šale, a moram reći da mi se nikada nije dogodilo da me, recimo, zaustavila policija i našalila se vidjevši moje dokumente - ispričao nam je 56-godišnji Perković.

Upravo u policiji, i to onoj u Belom Manastiru, radi Zoran Milanović, a premijersko ime i prezime tom 56-godišnjaku nije donijelo ni dobro ni loše. Kada izrađuje dokumente, kaže, nitko se ne začudi jer ga u policijskoj postaji gdje radi vrlo dobro znaju te su pošalice na račun njegova imena vrlo rijetke. Svog imenjaka i prezimenjaka nikada nije uživo vidio, no svakodnevno ga viđa na televiziji. Fizičke sličnosti nema, dodaje, a i slavonski Josip Perković, baš kao i Ivo Josipović, kaže da ni u snu nisu mogli vjerovati da će na televiziji i u dnevnim novinama viđati svoje ime svaki dan.

Upoznao 11 "predsjednika"

Kad je u lipnju 2011. godine Ivo Josipović posjetio Semeljce, načelnik te općine Grgo Lončarević pozvao je sve mještane istoga imena i prezimena. Odazvalo ih se 11, a osim ondje Ivo Josipović živi i u Josipovcu. Inače, na Jugu 2 u Osijeku živi još jedan Josip Perković, a Zoran Milanović živi i u Tomašancima.

 

glas-slavonije.hr