Otkivene dugo čuvane tajne stjuardesa!

tajne stjuardesa, otkrivanje, pravila

1. Plaćene su samo kada su vrata zrakoplova zatvorena - unatoč pomaganju oko primjerice smještanja prtljage, službeno im se plaćaju samo oni sati odrađeni iza zatvorenih vrata zrakoplova.

2. Koriste neke nimalo laskajuće nadimke - primjerice 'Beba Isus' je nadimak za djecu lošeg ponašanja čiji roditelji ne čine ništa da bi ih kontrolirali.

3. I dalje moraju biti zadovoljavajuće visine i težine - u zlatno doba seksizma u zrakoplovima stjuardese su uvijek morale biti mršave, dugonoge, prekrasne žene. Tvrtka Pan Am zapošljavala je isključivo neudane žene bez djece koje su morale biti visoke mininalno 157 centimetara i ne težiti više od 58 kilograma. Kao da to nije dovoljno, u mirovinu su slane s 32 godine. Zahvaljujući borcima za prava žena mnogo toga se promijenilo, ali i dalje postoje pravila o težini i visini.

4. Užitak na visini - nije protuzakonito prakticirati seks u zahodu zrakoplova. Međutim, protuzakonito je ne poslušati zapovijed stjuardese da otvorite vrata i pustite ostale putnike na WC. I, napominje Daily Mail, nemojte se zavaravati da ste diskretni jer stjuardese su sve vidjele i znaju što radite.

5. Znaju se boriti - poslužuju vam hranu i piće, ali i stjuardi i stjuardese prolaze trening samozaštite i spremni su pozabaviti se ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama.

6. Pomažu u sprečavanju trgovine ljudima - u SAD-u primjerice stjuardese prolaze obuku na kojoj uče kako prepoznati znakove trgovine ljudima.

7. Slušalice koje dobijete umotane daleko su od novoga - na kraju svakog leta prikupljenje slušalice se očiste i ponovno zapakiraju za slijedeći let.

8. Vi ne smijete koristiti elektroniče uređaje, ali one da - za putnike i stjuardese ne vrijede ista pravila.

9. Sve su stučnjakinje za ljepotu - neke tvrtke svojim stjuardima i stjuardesama plaćaju tečajeve na kojima uče trikove kako uvijek izgledati svježe.

10. Moraju se nositi s poprilično ludim zahtjevima - neka od pitanja koja su stvarno upućena stjuardesama su 'možete li dogovoriti masažu za moju Barbie', 'možete li odvesti moju djecu u igraonicu', 'možete li isključiti motore jer su preglasni' i 'postoji li na letu McDonald's'.

Izvor: dnevnik.hr