Osmogodišnjak u 2019. zaradio 26 milijuna, prvi na listi najplaćenijih YouTubera

magazin forbes, najbogatiji , YouTube

Magazin Forbes napravio je listu deset najplaćenijih YouTubera 2019. godine, a nevjerojatna činjenica jeste da je osmogodišnji Ryan Kaji drugu godinu za redom na prvoj poziciji.

Kaji je svoj kanal pokrenuo kada je imao samo tri godine, kada je počeo odmotavati poklone i igračke koje kupi i snimati se kamerom. Sve to je preraslo u mini-znanstvene eksperimente koje je također snimao kamerom, da bi nedugo poslije potpisao ugovor i s Nickelodeonom i Huluom. Ove godine je zaradio 26 milijuna dolara, što ga lansiralo na vrh Forbesove liste.

Na drugom mjestu je kanal Dude Perfect, koji je ove godine zaradio 20 milijuna dolara. Videa za ovaj kanal snimaju prijatelji Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney koji igraju razne sportove, trikove i ruše Guinnessove rekorde.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=uuJxzNtHU74&feature=emb_logo

Petogodišnja Anastasia Radzinskaya na trećem je mjestu s 18 milijuna dolara zarade i nekoliko ugovora s različitim kompanijama. Iza nje su Rhett McLaughlin i Link Neal koji vode Good Mythical Morning i koji su ove godine zaradili 17,5 milijuna dolara.

Kanal o savjetima za šminkanje vodi Jeffree Star koji je ove godine zaradio 17 milijuna i tako se plasirao na peto mjesto Forbesove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsement s tri milijuna manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara,prenosi Klix.ba

PewDiePie nekad je bio najplaćeniji YouTuber, ali sada zauzima sedmo mjesto ove liste sa 13 milijuna. No, velika je vjerojatnost da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog mjeseca najavio da će privremeno napustiti YouTube kako bi se odmorio. On 7. mjesto dijeli sa Markiplierom koji je zaradio istu količinu novca.

Naposljetku, 9. i 10. mjesto zauzimaju DanTDM (12 milijuna dolara) i VanossGaming (11,5 milijuna).