​Norveška princeza odrekla se kraljevske titule zbog ljubavi

Marta Louise, norveška princeza, najavila, titula princeze

Imati kraljevsku titulu nije uvijek lagano, dapače ona ima težinu i nosi određene odgovornosti. Iako je cijeli život provela noseći s ponosom titulu princeze, nasljednica norveške kraljevske obitelji Marta Louise sada je odlučila iste se odreći.

Kako bi mu omogućili normalno djetinjstvo, Meghan Markle i princ Harry od samog su početka odlučili da njihov sin Archie Mountbatten-Windsor neće imati nikakvu kraljevsku titulu. I kći britanske princeze AnneZara Tindall, prije nekoliko je godina otkrila novinarima kako je sretna i zahvalna što njezini roditelji nisu joj dali nikavu titulu, a njihovim je stopama sada krenula i norveška princeza Marta Louise.

Kako donose strani mediji, kći kralja Haralda V i kraljice Sonje najavila je na svom Instagram profilu kako više neće koristiti titulu princeze, osim ako se ne radi o službenom predstavljanju norveške kraljevske obitelji.

Tu odluku donijela je nakon što su ona i njezin dečko, samoprozvani šaman Durek, završili svoju zajedničku govorničku turneju 'The Princess and the Shaman', a nakon koje ju je javnost prozvala da koristi svoju titulu u svrhu zarade.

https://www.youtube.com/watch?v=fOn5bP31zqw

"U razgovoru sa obitelji pronašli smo najbolji način da zadovoljimo sve. Došli smo do zaključka da ću titulu princeze koristiti samo kada predstavljam kraljevsku obitelj ili sam na službenim događanjima u ime kraljevine. Od sada pa nadalje titulu princeze neću koristiti u komercijalne svrhe."

https://www.instagram.com/martha.louise.intuitive/

Paralelno s tim otvorila je i novi Instagram profil, na kojem doista više nema titulu, a koji se zove jednostavno - @martha.louise.intuitive.

(tportal.hr)