Nevjerojatna scena u Hrvatskoj: Otišao na šišanje, pa mu pauk služba uništila auto

pauk služba, razbili auto

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode objavljena je snimka koja pokazuje nespretne pokušaje gradske pauk službe da u Ružićevoj ulici u Rijeci podigne Smart koji se nepropisno parkirao. Nakon što su automobil pričvrstili za sustav podizanja, nekoliko puta im se nagnuo te je snažno udario u tlo s prednje, a onda i sa stražnje strane. Očevici su bili u šoku, a Smart očigledno razbijen, piše Jutarnji list

- To je katastrofa, iskreno nikad nisam vidio da netko tako neprofesionalno diže auto, iskreno ne znam što reći - kaže za RTL Slavik Gasik, vlasnik automobila. Rus oženjen Hrvaticom, koji tri godine živi u Crikvenici poručuje kako će zauvijek pamtiti sinoćnji odlazak na šišanje. Priznaje kako je, kao i dvadesetak drugih vozača, nepropisno parkirao, a kada se vratio do auta, uslijedio je šok.

- Došao sam do auta i imao što vidjeti - prelomljeni krov, nema stakla. Dečki su bili izgubljeni, gledaju u mene, pitaju se šta će sad biti.

Djelatnici pauka odmah su obavijestili svoga šefa i policiju koja je za RTL potvrdila kako su upoznati s događajem, ali da u ovom slučaju nema elemenata ni kaznene ni prekršajne odgovornosti.

Iz tvrtke koja je uklanjala automobil kažu da su iskusni djelatnici s dugogodišnjim stažem auto ipak uspjeli ukrcati na pauk, ali nakon što su ga dobro razbili.

https://www.facebook.com/prometnezgode/videos/705401449979630/

- Vozilo je podignuto, iako je oštećeno. Po završetku izvida policije vozilo je dovezeno u krug Rijeka plusa i tu se nastavila procedura, odnosno postupak za utvrđivanje štete i okolnosti događaja - kaže Manuel Markotić, rukovoditelj Službe parkirališta Rijeka plusa.

Dok čeka rješavanje formalnosti pitajući se što dalje, šokirani vlasnik nabraja štetu. - Sinoć kad sam došao kod auta ispod zadnjeg desnog kotača je bila fleka od benzina, vjerojatno je to nastalo kad su auto pomicali - kaže Slavik Gasik.

Vjerojatno će tjednima biti bez auta, a oni koji su ga razbili čude se upitu o zamjenskom vozilu, ali poručuju kako će platiti popravak ovoga. - Rijeka plus je pokriven po svim štetnim događajima i svakako će se šteta podmiriti u cijelosti - kaže Markotić.