Najbizarnije vijesti u 2009

NO WAX
Američka savezna država New Jersey pokušala je zabraniti depilaciju bikini zone voskom jer su dvije žene nakon depilacije u kozmetičkom studiju završile u bolnici zbog infekcije. "Politika nema što tražiti u hlačama ljudi", branili su se pobornici voštanog uklanjanja dlačica bikini zone.

PUTROM ZAUSTAVILI PROVALNIKA
Pošto im je sigurnosni sustav za zgradu bio preskup, stanari jedne zgrade u Kini odlučili su lopove zaustaviti putrom. Naime, pljačkaši su se u stanove penjali pomoću vanjskih cijevi za plin pa je domar nabavio sto kilograma putra i njime namazao cijevi kako bi postale skliske. "To je odlična i jeftina alternativa", zaključio je domar.

SAMO KAMENČIĆ...
Anoniman bračni par iz Amerike vratio je nakon punih 25 godina kamen koji pripada rimskom Koloseju. Talijanskoj turističkoj zajednici par je poslao pismo isprike za svoj "nepromišljen i sebičan" čin koji ih je mučio četvrt stoljeća: "Svaki put kad smo kod kuće ugledali kamen, pomislili smo kako bi izgledao Kolosej da svaki turist uzme jedan njegov dio." Ugodno iznenađeni djelatnici turističke zajednice sada pokušavaju doznati identitet para kako bi nagradili njihovu dobru volju.

GRUDNJAK SPASIO ŽIVOT
Nekoliko presavinutih novčanica sakrivenih u grudnjaku spasile su život 58-godišnjakinje iz Brazila. Ivonete Pereira je sjedila u autobusu kad je lokalna banda upala u njega i započela pucnjavu. Jedan metak bio je usmjeren upravo prema grudima Brazilke koja je preživjela zahvaljujući snopu novčanica u protuvrijednosti od 52 eura.

BAGER
Novozelandska trogodišnja Pipi Quinlan iznenadila je svoje roditelje koji su otkrili da im je kći na internetskoj dražbi kupila bager za 20.000 novozelandskih dolara. Dok su joj roditelji spavali, Pipi je na internetu pronašla stranicu TradeMe i dala najveću ponudu za stroj koji je bio ponuđen na prodaju. Majka je nazvala aukcijsku kuću koja je uvažila njeno odustajanje od bagera, a mala Pipi će ubuduće teže doći do računala.

RAZVOD?
Dvije gole žene potpuno su upropastile ljetovanje jedne Srpkinje koju je smetala golotinja na susjednom balkonu pa se odmah požalila djelatnicima hotelske recepcije. Kasnije je tražila odštetu od turističke agencije jer joj je muž istegnuo vrat buljeći u gole dame.

AGRESIVA ZBOG FRIZURE
Jedna Šveđanka nije bila zadovoljna frizurom koju joj je složio djelatnik salona za kosu u Jönköpingu pa mu je ugrizla palac i porazbijala inventar. Nakon takvog agresivnog ispada morala je platiti 880 eura odštete frizeru te 1500 eura salonu za počinjenu materijalnu štetu.