Mislite da znate plivati? Možda nešto ipak činite pogrešno...

Plivački guru', Steven Show, tvrdi da brojne osobe koje misle da znaju plivati u stvari plivaju potpuno pogrešno te da im ta aktivnost, za koju se inače pretpostavlja da čini dobro našem zdravlju, u stvari čini samo - štetu.

Show proučava plivanje već 25 godina, a razvio je i svoju metodu 'savršenog plivanja' koju je nazvao 'umjestnost plivanja'.

Naime, iako se niz godina bavio profesionalnim plivanjem, imao je na kraju problema s bolovima u vratu i leđima pa je zaključio da je vjerojatno i on nešto krivo radio. Kasnije je radio kao spasilac na bazenima i plažama te je primijetio kako mnogi krivo plivaju. Evo u čemu, tvrdi Show koji je u međuvremenu ispravnom plivanju podučio tisuće i tisuće diljem svijeta, najviše griješe.


'Često vidim ljude kako se bore s vodom, bore se za dah. U tome baš i nema nekog užitka. Većina ljudi pliva prsno i drže glavu iznad vode, što je kao da plivaju pod ručnom, pa im ruke i noge moraju jače raditi', kaže 'guru plivanja'.

Njegov savjet je - položite lice u vodu. Bez straha da ćete se utopiti, ostati bez daha. Show se specijalizirao za rad za odraslim osobama koje ne plivaju zbog straha od vode ili neke druge traume, piše Independent.

Izvor: dnevnik.hr