'Manneken Pis' u kockastom oduševio 'Mandžu'

Manneken Pis, Vukovar, Skulptura Dječak
... Augustinčićeva "Dječaka" popularno zvanog "Manneken Pis", a koji se odnedavna opet nalazi u parku na križanju Županijske ulice i Ulice Antuna Bauera-Paje, prekoputa dvorca Eltz. I turistička je to atrakcija u povijesnoj jezgri Vukovara jer je "Dječak" odjeven u navijača hrvatske nogometne reprezentacije. Time je grad Vukovar odlučio na simpatičan način dati potporu "kockastima" uoči Europskog prvenstva. Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček pojasnio je kako je to bila zamisao gradskog Odjela za kulturu i turizam.
- "Dječak" je već sam po sebi atrakcija. Otkad je prije dva mjeseca vraćen na lokaciju gdje je bio i prije Domovinskoga rata, izaziva samo pozitivne reakcije. Na ovaj način grad Vukovar želi bodriti naše reprezentativce u Francuskoj i poželjeti im što bolji plasman - rekao je Pavliček.
Skulptura "Dječak" odjevena je u navijački dres koji su prilagodile Zrinka Kukuljica Merčep i Marina Vidović, vlasnice obrta za dizajn "Kućica Hrvatska", dok je kockaste startasice izradila vukovarska tvrtka Borovo d.d. Njegove fotografije munjevitom su se brzinom proširile društvenim mrežama pa ga je i sam Mario Mandžukić objavio na svom facebook-profilu. - Augustinčićev će "Dječak" ovako odjeven biti do kraja Eura 2016.

glas-slavonije.hr