Ljubuški u društvu europskih karnevalskih gradova

ljubusaci
Na devetodnevnoj konvenciji, izglasane su brojne promjene u strukturi i radu FECC-a, a domaćini su se potrudili što bolje predstaviti svoj grad i zemlju, u čemu su i uspjeli.

Osnivač i idejni začetnik FECC-a, Nizozemac Henry van der Kroon, koji je punih 38 godina obnašao dužnost predsjednika FECC-a, odstupio je sa mjesta predsjednika na ovoj konvenciji. Za novog predsjednika FECC-a izabran je Šveđanin Lars Algell.

Bosnu i Hercegovinu su po prvi put predstavljala dva grada, Čapljina koja je već 20 godina član ove federacije, i Ljubuški koji je na ovoj konvenciji primljen u društvo europskih karnevalskih gradova. Ljubuški je svih 9 dana konvencije u Šapcu predstavljalo „Karnevalsko društvo Prolog", a na dva dana su se priključili i predstavnici „Plesnog kluba Paganini". Iz „Karnevalskog društva Prolog" poručuju kako će se ulazak u FECC pozitivno osjetiti već na slijedećem Ljubuškom Karnevalu.

„Karnevalsko društvo Prolog" i „Plesni klub Paganini" u zajedničkoj će organizaciji tokom ovog ljeta gostovati na brojnim ljetnim karnevalima.

Izvor: Karnevalsko društvo Prolog